Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bērziņš par kandidēšanu izlems pirmdien pēc ZZS valdes sēdes

No Vidzemes ievēlētais Zaļo un zemnieku savienības deputāts eksbaņķieris Andris Bērziņš par kandidēšanu Valsts prezidenta amatam izlems pirmdien pēc ZZS valdes sēdes.

A.Bērziņš teica, ka viņam ir svarīgi iegūt arī ZZS veidojošo partiju - Latvijai un Ventspilij un Liepājas partijas - atbalstu.

Situāciju Saeimā un savas izredzes gūt deputātu atbalstu A.Bērziņš vērtēšot līdz pirmdienas, 23.maija, vakaram. Patlaban A.Bērziņš runājot par iespējamo atbalstu viņa kandidatūrai ar vairāku frakciju deputātiem, bet rezultātus esot grūti prognozēt.

"Biznesā es uzreiz varētu prognozēt savas izredzes, bet politiķiem vārdi, domas un rīcība ir trīs dažādas lietas," teica A.Bērziņš.

A.Bērziņš piebilda, ka kandidēt Valsts prezidenta amatam viņam "nav maizes lieta". Jau pirms četriem gadiem ZZS vēlējusies viņu izvirzīt Valsts prezidenta amatam, bet sarunu rezultātā priekšroka toreiz tikusi dota ķirurgam V.Zatleram.

A.Bērziņš ir pārliecināts, ka, liekot lietā savu bagāto finansista un tautsaimnieka pieredzi, viņš varētu daudz dot Latvijas ekonomikas izaugsmei.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzina, ka ZZS frakcijā V.Zatleram nav vienprātīga atbalsta, tāpēc frakcijai prezidenta vēlēšanās būs brīvais balsojums, viņš pats, kā iepriekš solījis, balsošot par V.Zatleru.

A.Brigmanis piebilda, ka ZZS A.Bērziņu kā frakcijas kandidātu Valsts prezidenta amatam nevirzīs, bet to varētu izdarīt kāds deputāts individuāli.

ZZS frakcijas vadītājs arī norādīja, ka A.Bērziņš ir turīgs vīrs, kuram nav kredītu. "Bērziņam neko nevajag ne Rīgā, ne Ventspilī, viņš ir pilnīgi patstāvīgs un neatkarīgs, jo nav nevienas partijas biedrs," teica A.Brigmanis.

Stājoties Saeimas deputāta amatā, A.Bērziņš norādīja, ka aizdevumos izsniedzis ap 1 003 558 latiem.

Tāpat A.Bērziņš deklarējis 32 zemesgabalus Kolkas, Glūdas, Drabešu, Nītaures, Variešu, Zaubes, Vecpiebalgas, Ļaudonas, Limbažu, Krimuldas, Līgatnes, Ķekavas pagastā, kā arī Amatas, Ādažu un Garkalnes novadā, kā arī trīs zemesgabalus ar ēkām Līgatnes, Drabešu un Nītaures pagastā, bet kā kopīpašums deklarēts zemesgabals un ēkas Kolkas pagastā. Deputāts deklarējis viņa īpašumā esošo dzīvokli Rīgā.

Viņam pieder viena kapitāla daļa zemnieku saimniecībā Kājiņas un 6460 latus vērtas kapitāla daļas SIA Vaļņu nams 11.

A.Bērziņa īpašumā ir 20 000 eiro (14 056 latus), kā arī 307 365 eiro (216 016 latus) vērtas AS SEB banka obligācijas.

Viņam pieder 2007.gadā ražota Mercedes Benz markas automašīna, kā arī 1992.gadā un 2000.gadā ražoti traktori.

Stājoties deputāta amatā, iesniegtajā deklarācijā A.Bērziņš nav norādījis ne skaidras, ne bezskaidras naudas uzkrājumus, savukārt CVK iesniegtajā deklarācijā viņš bija norādījis, ka skaidrā naudā uzkrājis 2100 latus, bet SEB bankā uzkrāti 1,26 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas