Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Birkerts: Gaismas pils ir pierādījusi mūsu tautas spēku, kas atkal ir jāatrod un jāturpina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mākslinieks
M
Man nepatīk, kā izskatās šī būve. Gribu pieprasīt šo ēku nojaukt.
T.
T
Lasot ,ka drīzumā ar klimata maiņām,un t,.t.,tā gaismas pils tāpat atradīsies ūdenī,jo applūdīs visa piekraste,un ūdens līmenis ļoti stipri celsies arī Daugavā.Būs kā tautas teikā, nogrima gaismas pils.
......
.
Šveicē arī bija tāda problēma - uzcēla koncertzāli, kura gan pat ne tuvu nebija tik dārga kā LNB, bet tagad nelaimīgi, jo neatmaksājas un ir logs nodokļu maksātājiem.
Dens Brauns
D
Kampars papildus elektrības nodoklim izdomās vēl kādu - par Latvijas tīrā gaisa patēriņu, piemēram, un plejboji un miljonāri varēs sākt būvēt vēl kādu nevajadzīgu un dārgu būvi - koncertzāli ūdenī vai modernās mākslas muzeju, kurš, visticamākais, stāvēs tukšs un neapmeklēts. Varianti ir . Cik, pie šīm elektrības un gāzes ar akcīzes nodikli cenām, izmaksās šīs būdas apsilde un dzesēšana? Cik aizies darbinieku algām un kas par to visu maksās?
kapeika
k
Dārgs un bīstams slidkalniņš;(
Rīdzinieks
R
Vai taisnība baumām, ka bibliotekā būšot bērnu slīdkalniņš
Ministry of Truth
M
Kaķi pie manis neaizķeras, kaķi iesēžas prātā Annai, un nelaiž vaļā. Adoptējiet kādu no patversmes, būsit no vārdiem pie darbiem skaisti un derīgi pārgājusi. Iemesli ēkas celtniecībai šeit ir tādi, ka ir noslēgts valstij neizdevīgs līgums, ko nav iespējams civilizēti lauzt. Citu nav. Nav iemesla tādēļ plaukšķināt un saukt - cik labi, cik labi. Man ir LNB biedra karte, esmu bieži izmantojis vairāku tās nodaļu pakalpojumus, bet jūs? Pazīstu arī bibliotekāres, bet vairs neatzīstu foliantus un laika tērēšanu ceļā pēc grāmatas.
Anna
A
Par kaķii tomēr aizķērās:) Nu, tas varbūt tāds neveiksmīgs piemērs, bet tomēr labs, lai parādītu, ka katrai lietai var būt dažādi iemesli un ka reizēm mēs redzam tikai vienu variantu.
Anna
A
Jūs laikam mani nesapratāt:( bet reizēm nesaprašana nav saistīta ar prātu, bet gan ar jūtām. Tā kā visam vajadzīgs laiks. Es nerunāju par projektu kā tādu, bet par veidu, kādā tiek izteikti protesti un arī par to, ka protestēts tiek nevis tad, kad protesti kaut ko mainītu, bet tad, kad neko vairs nevar mainīt. Jūs varat pārcel bibliotēku citur? Nu, nevarat. Tad es ietektu pievērsties lietām, kuras var mainīt, piemēram, par literatūras pieejamību digitalizētā veidā un bibliotēkas darba laika uzlabošanu.
Ministry of Truth
M
Ja jūs pasekotu pati savai loģikai, tad ievērotu,ka gadījums ar kaķi tiešām attiecas uz jūsu pieminētās juridiskās fakultātes studentu lekciju. Neviens ierindas cilvēks par to neaizdomātos un acīmredzami nebūtu arī prasības cēlājs vai lietas ierosinātājs saistībā ar kaķa nokrišanu. Ja jūsu mammai nav kaķa, tad pajautājiet jebkuram trešā, ceturtā, piektā stāva iedzīvotājam, cik bieži viņu kaķis ir izkritis pa logu vai no balkona margām. Sanāks apsūdzība paša kaķa pārgalvīgai rīcībai.
Ministry of Truth
M
Man reiz bija kāda draudzene, kas, ejot uz jūru pa taku, "raudāja" par skudrām, ko samina. Greizs ir jūsu kaķis - no kritiena no jumta. Fantazēt jau var, bet te ir reālas lietas - iztērētā nauda, mērķis un iedzīvotāju iespēja šo ēku izmantot. Man darba laikā nav laika turp aizbraukt, un jaunā ēka būs vēl grūtāk aizsniedzama. Sastrēgumi tās GPS koordināšu NE vietu nerespektēs. Es esmu rīdzinieks, kam darba laikā dažreiz ir jāstrādā, tad ko lai saka par ainažnieku? Un tad vēl ūdens tuvums. Nesen izrādījās, ka Dubaijas salu megaprojekts sāk applūst. Rīga ir uz ūdeņiem. Kāda te ilgtspēja? Jums ir zināms, cik daudz no digitalizētā un par kādu laika posmu patlaban ir pieejams LNB, un cik alternatīvi ir pieejams tīmeklī citās valodās? Latvieši tā rezultātā lasa citās valodās. Jo LNB ļoti ierobežo autortiesību arhaisms. Ja Blaumaņa darbus nevar brīvi iegūt e-formātā, par ko lai vispār runā, ja ne par alkatību? Nevajag rakstīt beibes muļķības, tad arī man nebūs nekā, ko pielabot (nevis piesieties).
zj
z
Man ar šo projektu saistās tikai prātam neaptveramas tautas līdzekļu šķērdēšanas shēmas. Turklāt, pēc monstra nodošanas ekspluatācijā Daugavas labā krasta iedzīvotājiem diez vai gribēsies ceļot pāri akmens tiltam, lai apmeklētu lasītavu. Ja būve kalpos galvenokārt starptautisku konferenču rīkošanai, tad ar ko tā funkcionāli atšķiras no viesnīcām? Varbūt tāds ir arī galvenais šā biznesa projekta galamērķis? Tad jau atliek tikai noprivatizēt un viss var notikt, kā pēdējos gados ierasts.
Anna
A
Un tas, kāpēc kaķis ir nokirtis no jumta ir ārkārtīgi svarīgi! Jo pirmajā gadījumā ir kāds, kuru par to tiesāt un pieprasīt atbildību, bet otrajā gadījumā nav pamata dusmām un naidam, jo tā vienkāši notika, kaķis bija neuzmanīgs. Un ja neredz to atšķirību, tad dažas lietas paliek ļoti greizas.
Anna
A
Jā, protams, es pat ieteiktu tādā veidā tikai turpināt, bet es ieteiktu iedomāties arī sevi otrajā pusē (vēlams, kā cilvēku, kas beidzot ir iedrošinājies iet šajā "vilku barā", ir godīgs un tiešām vēlas kaut ko mainīt). Un tad pafantazēt tālāk, cik ilgi jūs kā šāds cilvēks šajā otrajā pusē izturēsiet... Un nevajag piesieties vārdiem.. (šeit es domāju par to, ka bibliotēka nav uzcelta utt.), jo šeit nav juridiskās fakultātes studentu nodarbība. Es saprotu, ka cilvēkiem ir milzīga sāpe par to, kas notiek valstī, bet man tomēr ir aizdomas, ka ar šādu pašiznīcinošu negatīvismu (jūs taču visvairāk pāri nodarāt paši sev šādi ārdoties internetā), nekas nemainīsies. Un vēl es pieļauju, ka jums dzīvē arī uz citām lietām ir grūti paskatīties no otras puses un kopumā vispār ir maz lietu, kas jūs nesatrauc un nebesī, bet priecē.
NAV VIENALGA
N
bija, bija, neuztraucies. Ideja ir 20 gadus veca, ne jau risinaajums! taa ir paraugbuuve latvijaa ar labas kvalitaates apdares materialiem (pat paaraak daargiem, jo netiek razjoti ieksh LV) un inzeniertehniskajiem risinaajumiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas