Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Birkerts: Latvijas arhitektūras stiprums ir mazā arhitektūra

Mums nav jābūvē debesskrāpji, intervijā laikrakstam _Diena _šodien saka ievērojamais latviešu arhitekts Gunārs Birkerts. «Es vienmēr esmu uzskatījis, ka Latvijas arhitektūras stiprums ir mazā arhitektūra.»

G.Birkerts intervijā atzīst, ka «mūsu arhitektūras spēks ir skolas, bibliotēkas, sabiedriskās ēkas». Kā zināms, viņš ir arī topošās Gaismas pils jeb Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas arhitekts. Par šo grandiozo projektu daudz šķēpu Latvijas sabiedrībā jau ir salauzts, un par spīti visam – ēka Pārdaugavā pamazām ceļas.

G.Birkerts par mazo arhitektūru teic, ka nav jābūt lielam, bet izdomātam un izstrādātam. «Es vienmēr esmu strādājis pie mazas ēkas ar tādu pašu atdevi kā pie lielas.»

Arhitekts uzskata, ka Rīgas arhitektūru nomāc komercializācija, «un man ir žēl, ka Latvijas arhitektiem tiek maz sabiedrisku celtņu».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas