Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Brigmanis: Mēģinājumiem nomainīt ZZS ministrus var būt smagas sekas

Mēģinājumi nomainīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministrus var beigties ar smagām sekām, pirmdien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem izteicās ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka ZZS ministri strādā labi un ZZS valde šodien viņiem paudusi stingru atbalstu.

ZZS frakcijas vadītājs pieļāva, ka baumas par iespējamo ministru nomaiņu varētu būt izplatījuši politiskie konkurenti. "Diez vai to būtu darījusi Vienotība," viņš piebilda.

"Ja redzēsim, ka kāds no mūsu ministriem "nevelk", tad paši lemsim par viņu nomaiņu. Ja Vienotība vēlas mainīt kādu savu ministru, tad var to darīt, bet mūsējie strādā labi," sacīja Brigmanis.

Brigmanis arī izteicās, ka rīt varētu būt redzami jaunākie politiķu reitingi, pēc kuriem varētu arī spriest, kuri ministri patiešām būtu jānomaina. "Sagaidīsim sabiedrības attieksmi, tas būs galvenais rādītājs," aicināja politiķis.

Kā ziņots, svētdien LNT raidījumā Top 10 tika vēstīts, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) atzīst, ka nākamā gada budžeta sagatavošana un reformu ieviešana vienam otram ministram var kļūt liktenīga un pēc valsts budžeta grozījumu apstiprināšanas Saeimā valdībā iespējamas izmaiņas.

"Protams, ja būs acīmredzami, ka ministrs nepiedāvā kvalitatīvas reformas vai pat nevēlās tās īstenot, tas, protams, var rezultēties arī ar ministru nomaiņu," sacīja Dombrovskis.

Premjers norāda, ka ministriem atbilstoši Reformu vadības grupas lēmumam uzdots sagatavot priekšlikumus strukturālajām reformām savās nozarēs. Ja strukturālo reformu priekšlikumi nebūšot sagatavoti kvalitatīvi, tikšot vērtēti attiecīgie ministri un šāda izvērtēšana var arī novest pie ministru nomainīšanas.

Jau ziņots, ka politikas kuluāros neoficiāli tiek minēti vairāku ministru vārdi, kuri būtu nomaināmi, jo tiek apšaubīta viņu kompetence vai profesionalitāte. Par vājiem savā amatā nosaukti divi ZZS ministri - labklājības ministre Ilona Jurševska un izglītības ministrs Rolands Broks. Vienotības nometnē minēts Ģirts Valdis Kristovskis, kuram ārlietu ministra postenis neesot piemērots, kā arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, kurš šajā amatā ir jau otru termiņu un paspējis izpelnīties virkni pārmetumu.

No minētajiem ministriem vienīgi Rolands Broks pieļaujot iespēju demisionēt. Intervijā LNT viņš atzīst, ka savu amata drošību saista ar veiksmi budžeta konsolidācijā uz 2012.gadu. Broks neizslēdzot iespēju, ka var neturpināt darbu ministra amatā.

Pagaidām vienīgās zināmās izmaiņas valdībā paredzētas 6.jūnijā, kad amatu pametīs iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Viņas vietā premjers vēloties redzēt kādu Vienotības politiķi vai bezpartejisku profesionāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas