Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Brigmanis: Pēc visu rezultātu paziņošanas ZZS varēs saukt par pašvaldību vēlēšanu uzvarētājiem

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šajās pašvaldību vēlēšanās varētu būt izpildījusi "optimālo programmu" un vairojusi savu politisko ietekmi, tāpēc nav šaubu, ka pēc visu rezultātu paziņošanas ZZS varēs sevi saukt par vēlēšanu uzvarētājiem, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Taujāts par to, ka saskaņā ar balsotāju aptauju ZZS nav iekļuvuši Rīgas domē, Brigmanis uzsvēra, ka politiskais spēks pašvaldību vēlēšanās tradicionāli skatās uz rezultātiem Latvijā kopumā.

ZZS minimālā programma jeb mērķis bija saglabāt politisko ietekmi, optimālā programma bija vairot politisko ietekmi, bet maksimālā programma bija iekļūt Rīgas domē. Brigmanis norādīja, ka politiskā apvienība varētu būt izpildījusi optimālo programmu.

Viņš gan piebilda, ka nepieciešams sagaidīt oficiālos rezultātus. Brigmanis sacīja, ka vēlēšanu iznākumam nebūs saistības ar valdības darbu, kura turpinās iesākto.

Vaicāts par to, ar ko ZZS politiķi veidos koalīcijas pašvaldībās, politiķis uzsvēra, ka priekšroka pieņemt lēmumus šajā jautājumā ir vietējām organizācijām, un ZZS vadība šajās lietās nejaucas iekšā.

Kā ziņots, partiju Saskaņa un Gods kalpot Rīgai apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas un Rīgas Stradiņa universitātes pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem Saskaņas un Gods kalpot Rīgai apvienotais saraksts Rīgas domē iegūtu 29 vietas, Latvijas attīstībai un Latvijas Reģionu apvienības kopīgais saraksts - 11, JKP - deviņas, Vienotība - sešas, bet NA - piecas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas