Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brigmanis: ZRP izjukšanas riski bija nojaušami jau partijas veidošanas brīdī

Zatlera reformu partijas (ZRP) izjukšanas riski bija nojaušami jau partijas veidošanas brīdī, aģentūrai LETA atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Partijai, kas veidojas uz līdzenas vietas, bez ilgstošas kopējas darbības, jau sākumā ir liels risks izjukt. Tagad tas ir pierādījies - sanāca kopā cilvēki ar dažādiem uzskatiem, gribēja sevi parādīt, bet viņiem saka, ka te ir tikai viena taisnība, un viņus neņem vērā, notikumus ZRP raksturoja ZZS politiķis. Ja cilvēki saprot, ka viņi vajadzīgi tikai skaita dēļ, tad diezgan droši, ka viņi var aiziet.

Brigmanis norādīja, ka no šiem sešiem nu jau bijušajiem ZRP biedriem tikai vienam - Klāvam Olšteinam - ir parlamentārā darba pieredze, tāpēc viņš neņemoties spriest, kā tālāk neatkarīgo deputātu grupa sevi pozicionēs.

Brigmanis nevēlējās atbildēt uz jautājumu, vai tagad nevarētu pieaugt deputātu skaits ZZS frakcijā. Tomēr politiķis norādīja, ka ZZS nekad nav būvējusi barjeras un vilkusi sarkanās līnijas, bet vienmēr bijusi gatava konstruktīvai sadarbībai.

Tiesa, Saeimas Kārtības rullis nemaz neparedz iespēju deputātiem pārcelties no vienas frakcijas uz citu. "Ne mazāk kā pieci viena nosaukuma deputātu kandidātu saraksta deputāti var izveidot frakciju. Viena nosaukuma deputātu kandidātu saraksta deputāti var izveidot tikai vienu frakciju un nevar iestāties citā frakcijā," teiks Saeimas Kārtības rullī. Līdz ar to ZRP pametušajiem deputātiem šajā parlamentā būs jāpaliek ārpus frakcijām - kā neatkarīgiem deputātiem.

Politiķis atzina, ka šie deputāti rīkojušies vīrišķīgi un atbildīgi un noteikti pieņēmuši izsvērtus lēmumus.

"Skatīsimies, kā tālāk viņi sevi pozicionēs," sacīja ZZS pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas