Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Čigāne: korupcijas apkarošanā visaptveroša revolūcija nav iespējama

Visaptveroša revolūcija korupcijas novēršanā nav iespējama, bet kopā strādājot - korupciju varam izskaust, uzskata Saeimas deputāte Lolita Čigāne (Vienotība). “Domāju, ja nebūtu šādu smalki un nekaunīgi savērptu valsts nozagšanas shēmu, būtu arī daudz vieglāk sabiedrībai paskaidrot, kāpēc mums nepieciešama budžeta konsolidācija un kāpēc mēs nevaram atļauties katru dienu iztērēt 2 miljonus latu nenopelnītas naudas, kā to darījām 2010.

gadā. Tāpat būtu daudz vieglāk runāt par to, ka jāatceļ piemaksas pie lielajām pensijām, jo šādu piemaksu sistēmu mūsu valsts nevar uzturēt un mēs vistiešākajā veidā apēdam savu bērnu nākotni. Tāpat arī būtu vieglāk vienoties, ka maksāt algas aploksnēs ir principā nepareizi un nepieņemami,” teikts Lolitas Čigānes blogā. Pati deputāte skaidro, ka pašreiz Vienotība diemžēl ir spiesta gaidīt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeijera secinājumus par biroja priekšnieka Normunda Vilnīša darbu. “Nekas tā neattur no korupcijas kā pierādīta iespēja iekrist. Jo vairāk amatpersonu pieķersim korupcijā, jo vairāk sabiedrība saņems signālus, ka visi ir vienlīdzīgi,” pamato L. Čigāne. Uz jautājumu, ko viņa kā Vienotības deputāte varētu darīt, lai atjaunotu tautas ticību varai, L. Čigāne atbild, ka tas ir ilglaicīgs process. “Visaptveroša revolūcija korupcijas novēršanā nav iespējama, bet kopā strādājot, šo mērķi varam sasniegt,” tā deputāte. Viņa uzsver, ka tieši pateicoties Vienotībai, Saeimas Pretkorupcijas apakškomisijā tika ierosināts izvērtēt N. Vilnīša pārkāpumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas