Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Čigāne uzskata, ka Lembergs neievēro drošības līdzekli

Ventspils mērs Aivars Lembergs neievēro viņam piemērotā drošības līdzekļa nosacījumus, uzskata Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V), skaidrojot, ka Lembergs turpina pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, lai gan viņam kā drošības līdzeklis noteikts nodarbošanās aizliegums, kas aizvien ir spēkā.

Šādu vēstuli Čigāne nosūtījusi Rīgas apgabaltiesai, vēršot tās uzmanību uz publiski pieejamo informāciju, kas atrodama Ventspils domes interneta mājaslapā.

Kā skaidroja deputāte, pašvaldības portālā kā domes priekšsēdētājs ir norādīts Lembergs, un tur ir redzama arī viņa fotogrāfija.

Kā novēroja aģentūra LETA, mājaslapā www.ventspils.lv cita starpā tiek piedāvāta iespēja uzdot jautājumu domes priekšsēdētājam Lembergam un saņemt uz šo jautājumu video atbildi.

Tiesnesis Boriss Geimans ceturtdien Rīgas apgabaltiesā notikušajā tiesas sēdē vaicāja paša Lemberga viedokli šajā jautājumā, uz ko apsūdzētais atbildēja, ka vispirms viņam ir jāredz Čigānes vēstule, lai varētu to komentēt, turklāt vajadzētu arī aizbraukt uz Ventspili, lai paņemtu oficiālos dokumentus, kuros aprakstīti domes priekšsēdētāja amata pienākumi.

"Es nevarēju nosapņot šādu dienaskārtību," tiesai sacīja Lembergs, rezumējot, ka ceturtdien vēl nav gatavs izteikties par deputātes nosūtīto vēstuli tiesai. Iespējams, viņš savu viedokli šajā jautājumā būs gatavs paust jau nākamajā sēdē, kas notiks pirmdien, 30.janvārī.

Aģentūrai LETA Ventspils mērs ceturtdien sacīja, ka domes priekšsēdētājam jau nekādu pienākumu faktiski neesot. Lemberga skatījumā tas ir tikai politisks amats. Jebkurā gadījumā šo amatu viņam neviens neesot liedzis ieņemt, aizliegums attiecoties tikai uz amata pienākumu pildīšanu.

Čigāne gan domā citādi. "Kā cilvēks var būt amatā, nepildot tā pienākumus? Amats taču ir zināmu pienākumu kopums," aģentūrai LETA izteicās deputāte, piebilstot, ka arī sociālajā tīklā Twitter Lembergs regulāri izsakoties kā pašvaldības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas