Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Čudars sola tiesāties ar VARAM

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmums atcelt Salaspils novada domes lēmumu par pastāvīgo komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu ir "klaji prettiesisks un politiski angažēts", aģentūrai LETA pauda Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (Vienotība).

"Ministrs ir pieņēmis lēmumu, ko likums neļauj viņam pieņemt, tas nozīmē, ka tas ir politiski angažēts lēmums," skaidroja Čudars, solot, ka par šo lēmumu pašvaldība vērsīsies tiesā.

Domes priekšsēdētājs pieļauj, ka Salaspils domes deputātu iesnieguma, uz kura pamata VARAM lēma atcelt domes lēmumu, mērķis ir "nokārtot labākas pozīcijas Salaspils domē, pretēji tam, ko vēlējies vēlētājs".

Ar iesniegumu VARAM vērsās nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) deputāts Jānis Nebars. Viņš aģentūrai LETA pauda apmierinātību ar VARAM lēmumu, sakot, ka tas ļaus ievērot opozīcijas tiesības piedalīties domes darbībā.

Vienotība nav matemātiski ievērojusi proporcionalitāti, veidojot komiteju sastāvu, iemeslu iesnieguma rakstīšanai skaidroja Nebars. Deputāts kā piemēru minēja to, ka NA, kurai ir divi deputāta mandāti, ir divas vietas komitejās, savukārt partijai Alternative, kuras vienīgais pārstāvis ir Mihails Rogals, ir tikušas trīs vietas komitejās.

Ņemot vērā, ka ir piecas komitejas ar septiņām vietām katrā, katram no 17 domes deputātiem vajadzētu būt divām vietām komitejās, kas nozīmētu, ka NA jāpienākas četrām vietām komitejās, skaidroja Nebars.

Viņš uzsvēra, ka NA deputāti neapstrīd Vienotības iegūto vairākumu domē, taču esot jāņem vērā arī opozīcijas viedoklis.

Jau vēstīts, ka VARAM atcels Salaspils novada domes lēmumu par pastāvīgu komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu, aģentūru LETA informēja ministrijā.

VARAM 6.jūlijā saņēma Salaspils novada domes deputāta iesniegumu, kurā tika lūgts izvērtēt domes lēmumu par pastāvīgu komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu.

Pēc iepazīšanās ar situācijas apstākļiem, VARAM aicināja Salaspils novada domi precizēt saistošos noteikumus, nosakot, ka katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaits komitejās jānosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai to apvienības ievēlēto deputātu skaitam.

Top komentāri

Pašvaldībām tiesāšanās patīk
P
Kāpēc netiesāties, ja ne no savas kabatas tas viss ir jāapmaksā?
Pašvaldības = korupcija
P
Pašvaldības Latvijā ir izšķērdības un korupcijas perēkļi.
Kaspars
K
Aunu cīņas. Ministrs ne tikai neprot lasīt likumā skaidri uzrakstīto, bet arī uzskata, ka drīkst izdomāt pats. Priekšsēdētājs arī labs, jo neievēro Satversmē noteikto par vienlīdzīgumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas