Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daži Vienotības deputāti varētu atbalstīt Rasnača atlaišanu

Vienotības Saeimas frakcija trešdien vēl nav izlēmusi par nostāju saistībā ar opozīcijas prasīto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisiju un savu viedokli plāno formulēt ceturtdien pirms parlamenta sēdes.

Vairāki Vienotības frakcijas deputāti pat sliecoties atbalstīt ministra demisijas pieprasījumu, taču vairākums norāda uz nepieciešamību ievērot koalīcijas līgumu un balsot pret, liecina politiķu paustais.

Frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri aģentūrai LETA sacīja, ka trešdien frakcijas sēdē bija diskusijas par šo jautājumu un frakcijas deputāti nav apmierināti ar Rasnača paveikto maksātnespējas jomas sakārtošanai. Vienlaikus Abu Meri uzsvēra, ka Vienotība ir koalīcijas frakcija, līdz ar to būtu jābalso pret ministra demisiju. Tomēr neliela daļa frakcijas pašlaik ir drīzāk atbalstoši noskaņota par šo demisijas pieprasījumu, atzina politiķis. Abu Meri gan negribot pieļaut iespēju, ka Vienotības frakcijas deputāti atbalstītu šo opozīcijas pieprasījumi.

Vienotības frakcijas deputāte Lolita Čigāne aģentūrai LETA teica, ka frakcija rīt vēl lems par nostāju saistībā ar Rasnača demisijas pieprasījumu. Politiķe atzina, ka pašlaik ir pamats uzskatīt, ka Rasnačs nav pildījis ministra pienākumus pietiekami labi, tomēr pirms frakcijas lēmuma viņa vēl neprecizēja savu balsojumu. Rasnača demisiju sliecas atbalstīt Vienotības frakcijas deputāts Anrijs Matīss, kurš uzskata, ka maksātnespējas joma nav sakārtota.

Savukārt nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA pauda, ka neuzskata pārmetumus Rasnačam par pamatotiem. Nacionālā apvienība atbalsta tieslietu ministru, akcentēja Bērziņš.

Par Rasnača demisiju plāno balsot partijas Saskaņa, Latvijas Reģionu apvienības, kā arī vairāki pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Savukārt pret viņa atbrīvošanu no amata balsos nacionālās apvienības, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti. Sagaidāms, ka balsojumam pret demisijas pieprasījumu varētu pievienoties atsevišķi pie frakcijām nepiederoši parlamentārieši. Ja Vienotības vairākums arī balsos pret Rasnača demisiju, tas varētu palīdzēt tieslietu ministram saglabāt savu amatu.

Kā ziņots, opozīcija iesniegusi divus Rasnača demisijas pieprasījumus. Viens no tiem iesniegts pēc parlamenta deputāta Romāna Mežecka iniciatīvas un to parakstījuši 16 opozīcijas deputāti, tajā skaitā no partijām Saskaņa un No sirds Latvijai un pie frakcijām nepiederošie deputāti, tajā skaitā pats Mežeckis.

Lēmumprojekta anotācijā norādīts, ka tieslietu ministrs pārraudzību pār Maksātnespējas administrāciju īstenojot vāji vai vispār neīsteno un sistēmas darbība un attīstība notiekot pašplūsmā. "Ministrs nespēj ne vadīt ministriju noteikto funkciju īstenošanai, ne pārraudzīt Maksātnespējas administrāciju," cita starpā teikts uz divām lapām sagatavotajā opozīcijas argumentācijā.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķi ir iesniegusi savu Rasnača demisijas pieprasījumu, ko parakstījuši desmit deputāti. Par šādu soli vienojusies LRA pārstāvju sapulce kopā ar Saeimas frakcijas deputātiem.

LRA frakcija uzskata, ka tieslietu ministrs ir atbildīgs par nesakārtotu likumdošanu attiecībā uz maksātnespējas administratoru darbu, līdz ar to viņam jāuzņemas atbildība par tiem likumpārkāpumiem, kas saistās ar nozari. Maksātnespējas administrēšanas process visus šos gadus ir nesis labumu tikai pašiem administratoriem, nevis veicinājis valsts ieguvumus, pauž politiskās apvienības pārstāvji.

Komentējot demisijas pieprasījumu, Rasnačs ar preses sekretāra Andra Vitenburga starpniecību aģentūrai LETA norādīja, ka "tā būs lieliska iespēja publiski informēt Saeimu un plašāku sabiedrību par īstenotajām reformām un vēl darāmajiem darbiem maksātnespējas procesa kontroles sistēmas nodrošināšanā".

Top komentāri

Neslāvs
N
okupanti un saSSkaņa plati smaida...
tik tiešām
t
Tas jau neko nav darījis lietas labā, bet tikai murmulējis visus šos gadus.
Milda
M
Kāpēc šis ministriņš netika sen jau atlaists? Visiem bija silti, labi un izdevīgi....Tagad tēlo kā super aktieri...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas