Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Demogrāfs: kamēr nenodrošinās bērnu dzimstību, ieguldīt infrastruktūrā ir amorāli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
Loti reti kad kads musu valsti saka skarbus bet patiesus vardus. Kada jega celt nacionalo biblioteku ja varbut nebus vienkarsi lasitaju? Kapec so naudu nevaretu ieguldit maminu pabalstos un par otro bernu pieskirt 6500 latu? Nu venreiz viens pareizi pateica tas ir amorali tas ir noziedzigi teret naudu infrastrukturai laika kad jaunas gimenes vienkarsi nevar atlauties pat 1 bernu del sliktas ekonomiskas situacijas.
Sandris R.
S
Vispār tas ir tuvredzīgais egoisms. Kamēr var tikmēr negrib, bet, kad sāk gribēt, vairs nevar, bet adoptācija diez ko nesokas, jo pastāv aizspriedumi par saviem un svešiem bērniem. Vispirms vajadzētu atrisināt dzīvo vecāku bārenīšu problēmu, jo tas ir pilnīgi nenormāli, ka bērnu namos savu vienīgo bērnību spiesti pavadīt tūkstošiem bērnu. Taču pie mums aktuālāka ir tā modernā bērnu izsviešanas vieta, lai neizsviestu īstā miskastē. Es domāju, ka jau no bērnības vajadzētu izglītības programmās paredzēt apmācību būt par vecākiem, lai nebūtu tādi absurdi, kad bērns tiek uzskatīts par īpašumu reprezentācijai, bet ikdienā kā traucēklis ar ko, vēl piedevām, nemāk apieties. Noteikti jāparedz ļoti skarbi sodi par bērna atstāšanu bez uzraudzības. Nevis pēc nelaimes, bet pirms, jo tas arī nav normāli, ko nākas dzirdēt no ārstiem, bet presē parādās tikai smagākie , traģiskākie gadījumi.
nn
n
jaa, atliek tikai atrast kur taas finanses panemt --- ar to ari butu jaasaak jebkuri valstiski pratojumi veleejuma izteiksmee starp citu, demografisko problemu nav tadaas valstis kaa bangladesha, ---cik tur lieli pabalsti, pensijas ?? ..vai pilniigi pretejs piemeers --- asv.. cik tur lieli bernu dzimsanas pabalsti, valsts pensijas ? pabalsti ir ciinja ar sekaam, nevis celonjiem.. un demografisko problemu celonis ir cilveku parlieka palausanaas uz valsti, kaa savu eksistencialo problemu risinataju.. kaada motivacija nemties ar beernu audzinasanu, tas tacu ir gruuti --- valsts pensija vecumaa buus tacu tapat, ir berni vai nav
Sandris R.
S
Nu atkal sasparojušies demogrāfisko problēmu paniskie vērtētāji., ieskaitot pašu valsts prezidentu, kas pieslēdzies trauksmes cēlājiem. Ignorējot elementāro, ka ne jau iedzīvotāju skaits ir svarīgs. Varbūt īstenajiem latviešiem tieši etnisko latviešu iešana mazumā varētu būt svarīga, bet valsts iedzīvotāju kopskaits nav pie vainas, ka grūti vecos ļaudis uzturēt. Patiesībā, visam pamatā ir sagandētā ekonomika, kas nedod iespēju saņemt atbilstošas algas, no kurām varētu noskaitīt nepieciešamo naudas daudzumu, nesagraujot katra saņēmēja ģimenes budžetu. Kā tas ir tajās attīstītajās valstīs, kur normāli nopelnīt, skaitās saņemt tik, ka pēc mēneša tēriņa nosegšanas, kaut kas paliek pāri. Kā varētu būt tiem lielo algu saņēmējiem pie mums. To algu, kas nebūt nav tik lielas salīdzinot ar citur maksāto. Arī tur citur, kur iedzīvotāju krietni mazāk.
Ministr'y of Truth
M
Redz, kamēr tu dodies uz savu piebezdēto kabinetu valodas inspekcijā, es jau esmu te un strādāju. Sarakstu esmu tev sagatavojis. Kad nāksi pakaļ? Nu valodas ģēnij, vai esmu visu pareizi uzrakstījis?
Meja
M
Pēdējo laiku labākais virsraksts: kā aforisms. Cilvēki, cilvēki, cilvēki ir svarīgākais.
keita
k
Pilnīgi piekrītu demogrāfam. nezinu, kas būtu jāizdara, lai valdiba beidzot atjēgtos....Tauta kliedz, bet neviens viņus nedzird. Uz doto bridi - valdiba vada paši savu dzīvi.
I.Gr.
I
Omei ir taisniiba!
Jānis J.Dimants,Jr.,M.D.
J
Paldie I. Mēža kungam par situācijas nopietnības stāvokļa aprādīšanu valstī. Tas jādara atkārtoti un to viņš dara. Problēma ir sekojošā: zemā dzimstība Latvijā. Par to neviens nav rupējies - ne valdība, nedz Saeima, jo abām nav bijis politiskās un morālās gribas ko darīt šīs lietas labā. Beidzot kad prezidents V. Zatlers savā gadu miju uzrunā pieminēja, ka mums ir vajadzīgi bērni, mēs kautkādi esam atmodušies. Tiešam - mums ir vajadzīgi bērni - lai valsts pastāvētu un attīstītos ilgtermiņā. Rezultāti būs, ja mēs gribēsim un ticēsim tam.
Lokanais
L
Mežs lokas līdzi vējam...
Latvija ne tikai ES valstu vidū, bet arī uz austrumiem skatoties, ir valsts, kur atbalsts jaunajām ģimenēm ir vismazākais. Pat Baltkrievijā šis atbalsts ir lielāks, nemaz nerunājot par Krieviju, kur māte, kurai piedzimst otrais bērns, saņem mātes kapitālu - 6500 latus.=============== - Принимайте гражданство России - и нет проблем.
replika
r
Mežs varētu noorganizēt vienu protesta demonstrāciju pret Nac bibliotēkas celtniecību. Tas ir nevis stikla kalns, bet stikla zārks latviešu tautai
par izlasi
p
Ja bērnus taisa par nodokļu maksātāju naudu -valstij un nākotnes nodoklu iegūšanai ,(nevis pašu priekam), tad lūdzu naudu piešķirt konkursa kārtībā. Lai pretendenti iziet veselības pārbaudi un uzņemas garantijas, ka tiešām spēs izaudzināt nodokļu maksātājus . Zināšanai -ja pasaules iedzīvotaju skaitu nesamazinās vismaz uz pusi ,nabaga Zemītei draud ekoloģiska katastrofa. Un tā jau ir sākusies.
Аллилуйя
А
Увы, в отличие от вас, я не пью, поэтому не могу воспользоваться вашим советом. Трезвость ума помогает трезво смотреть на вещи. О чем вы, как мне кажется, не догадываетесь.
puaro
p
iedzer kādu žultsdzinēju, tur kādu ripu allohola, nu kaut vai aliņu, a to, ka nesaindējies savā žultī pret latviešiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas