Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Demokrātiskie patrioti iesaka Staltam pamest Nacionālās apvienības Saeimas frakciju

Izvērtējot 16. marta notikumu kopējo ainu – pasākumus pie Brīvības pieminekļa, valsts iekšlietu struktūru, Rīgas Domes, un atsevišķu deputātu rīcību, kā arī, saprotot to, ka līdzīgas provokācijas varētu turpināties līdz pat pašvaldību vēlēšanām, saasinot spriedzi Latvijas iedzīvotāju vidū, biedrība Demokrātiskie patrioti iesaka deputātam D.Staltam jau tuvākajā laikā izvērtēt iespēju pamest Nacionālās apvienības VL!/TB-LNNK (NA) Saeimas frakciju.
Biedrība Demokrātiskie Patrioti (DP) iesaka savam biedram un Saeimas deputātam Dāvim Staltam pārdomāt turpmāko darbību Nacionālās apvienības frakcijā.

Biedrība norāda, ka nav pieļaujams, piesedzoties ar deputāta neaizskaramību, publiski veikt darbības, kas netieši rada aicinājumu sabiedrības locekļiem iesaistīties ielu provokācijās, tādējādi izraisot pamatotus draudus iedzīvotāju un pilsētas viesu drošībai. Demokrātiskie patrioti pauž neizpratni par aizskarošo attieksmi, kas no atsevišķu NA deputātu puses tika izrādīta policijas darbiniekiem, kas pildīja savus tiešos pienākumus, nodrošinot Latvijas valsts piederīgo un ārvalstu pilsoņu drošību.

Tā ir veiksme, ka 16. martā netika izprovocētas nopietnākas sadursmes un grautiņi, kādus Latvija piedzīvoja pirms vairākiem gadiem 13.janvāra notikumos, kā arī nebija cietušo vai cilvēku upuru, kas varēja rasties, satrauktam pūlim vēl vairāk uzkurinoties no dažu deputātu neadekvātās rīcības. Svarīgi bija bez agresijas pārtraukt Brīvības pieminekļa zaimošanu un leģionāru goda un cieņas aizskārumus, tāpēc Demokrātiskie patrioti uzskata, ka politiķiem bija jārod iespēja risināt šo situāciju neapdraudot sabiedrisko kārtību. Tā vietā deputāti izmantoja radušos situāciju savas „publicitātes” celšanai. Kā savos publiskajos paziņojumos ir norādījusi Valsts policijas vadība, informācija par plānotajām aktivitātēm pie Brīvības pieminekļa bija pieejama jau pirms 16. marta notikumiem, tāpēc vēl vairāk neizprotama ir NA, jeb partijas „Visu Latvijai!” atsevišķu deputātu un vadošo biedru izvēle atbildēt uz antifašistu provokācijām, fiziski mēģinot tos apklusināt.

Biedrība Demokrātiskie patrioti uzskata, ka deputātiem nevajadzētu pieļaut jebkādas provokācijas, kas šķeļ sabiedrību un kavē valsts izaugsmi, kā arī negatīvi ietekmē valsts ārējo tēlu. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas