Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dombrovskis būtu gatavs turpināt darbu Eiropas Komisijā

Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks, Jaunās vienotības politiķis Valdis Dombrovskis būtu gatavs turpināt darbu arī nākamajā Eiropas Komisijas sastāvā, ja šāda iespēja būtu, to viņš apliecināja intervijā LTV Rīta panorāmai.

Pēc viņa vārdiem, darāmā Eiropas Savienībā (ES) ir daudz - pie ekonomikas jautājumiem, ES atjaunošanas un noturības mehānisma plāna, Ukrainas atbalsta, un viņš esot gatavs darbus turpināt, ja nākamajā Eiropas Komisijā Latvijai sniegtu šādu iespēju un ja valdība būtu gatava viņu virzīt.

Dombrovskis pēdējās divās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija JV saraksta līderis. JV šajās vēlēšanās savācot lielāko vēlētāju atbalstu, Dombrovskis divas reizes ir ticis virzīts un divus pilnvaru termiņus pēc kārtas ir ieguvis ES komisāra amatu. Komisāra amata kandidātu Latvijā piesaka Ministru kabineta vadītājs, un pašlaik notiek jaunas valdības veidošana JV politiķes Evikas Siliņas vadībā.

Demokrātijās attiecībā uz politiskiem amatiem bieži par labo praksi uzskata, ka viena persona nedrīkst amatā atrasties ilgāk kā divus termiņus pēc kārtas, attiecīgi arī par JV rīcību komisāra amata kandidāta nominēšanā politikas kuluāros izskanējuši dažādi minējumi, proti, vai Dombrovski virzīs amatam trešo reizi pēc kārtas, vai arī partija varētu piedāvāt kādu citu kandidātu, piemēram, virzīt demisionējušo premjeru Krišjāni Kariņu, kurš savulaik bija EP deputāts, kā arī šī amata kontekstā "ticis locīts" Edgara Rinkēviča vārds, pirms JV panāca viņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Nākamās Eiropas Parlamenta vēlēšanas paredzētas 2024.gada jūnijā, un pēc tam tiks apstiprināta arī jaunā Eiropas Komisija, kurā dalībvalstīm tiek sadalītas atbildības jomas. Eiropas Parlamentā ievēlētajiem komisāriem jāizšķiras, vai sākt darbu Eiropas Parlamentā vai palikt vēl dažus mēnešus komisāra krēslā, jo savienot šos amatus nevar.

Ja komisāra krēsls atbrīvojas, tad šos pienākumus var vai nu sadalīt starp citiem komisāriem, vai arī tā valsts, no kurienes nāca iepriekšējais komisārs, var izvirzīt aizstājēju, kurš strādātu dažus atlikušos mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas