Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Dombrovskis: Koalīcijas ilgtspēju noteiks deputātu saliedētība un spēja balsot par nepopulāriem lēmumiem

Jaunās koalīcijas ilgtspēju noteiks deputātu saliedētība un spēja vienoti balsot arī par nepopulāriem lēmumiem, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants norādīja Valsts prezidenta izvirzītais premjera kandidāts Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Tas, kas noteiks valdības ilgumu un to, cik ilgi valdība varēs nostrādāt, būs tas, cik lielā mērā gan šo partiju pārstāvji, gan arī neatkarīgie deputāti būs gatavi strādāt saliedēti, vienā koalīcijā, un balsot arī par nepopulāriem lēmumiem, piemēram, tādiem kā nākamā gada valsts budžets," raidījumā sacīja V.Dombrovskis.

Premjers atklāja, ka ir vairākkārt saņēmis apliecinājumu gan no visu koalīcijas partiju pārstāvjiem, gan sešiem neatkarīgajiem deputātiem par atbalstu koalīcijas lēmumiem.

Ministru prezidets sarunā arī uzsvēra, ka patlaban paplašināt koalīciju neizdodas partiju novilkto sarkano līniju dēļ. Viņš atzina, ka koalīcijas paplašināšana būtu lietderīgs solis, tomēr, piesaistot koalīcijai 13 Zaļo un zemnieku savienības balsis, pazaudējot 16 Zatlera reformu partijas partijas balsis, arī "nav nekādas loģikas".

"Ja tiešām redzēsim, ka šis koalīcijas modelis nav pietiekami stabils, tad būs ļoti skaidri jāatgriežas pie koalīcijas paplašināšanas un šīs sarkanās līnijas nedaudz jāpadzēš," apgalvoja premjers.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien nolēma uzticēt jaunās valdības veidošanu esošajam premjeram V.Dombrovskim.

Kā vēstīts, 11.Saeimas vēlēšanās uzvarēja Saskaņas centrs, iegūstot 31 deputāta vietu, ZRP ieguva 22, bet seši deputāti no partijas izstājās, Vienotībai tika 20 vietu, Nacionālajai apvienībai – 14, bet Zaļo un zemnieku savienībai – 13 deputātu mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas