Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Dombrovskis vēlas, lai finanšu ministrs arī jaunajā valdībā būtu Vilks

Premjers Valdis Dombrovskis pieļauj, ka jau nākamās nedēļas laikā varētu Saeimā apstiprināt jauno valdību. Dombrovskis arī vēlētos, lai finanšu ministra pienākumus jaunajā valdībā turpinātu pildīt Andris Vilks, savukārt par pārējiem premjera pārstāvēto Vienotību interesējošajiem ministru portfeļiem pagaidām vēl nevēlējās runāt, jo sarunas par to sāksies tikai trešdien.

Premjers atzina, ka Vienotība gatavo savu pozīciju sarunām par ministru amatu sadali, taču Vienotībai ir svarīgi uzklausīt arī pārējo koalīcijas partneru viedokli, lai "varētu virzīties uz daudzmaz koleģiālu lēmumu pieņemšanu".

Uz jautājumu, vai vēlētos Vilku arī turpmāk redzēt finanšu ministra amatā, Dombrovskis atbildēja apstiprinoši.

"Jā, tas, protams, ir viens no jautājumiem. Mēs [Vienotība] labprāt turpinātu vadīt Finanšu ministriju, jo uzskatām, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas pabeigšana, virzība uz eiro ieviešanu 2014.gadā, fiskālās disciplīnas likuma pieņemšana – tie ir būtiski jautājumi, un arī līdzšinējā prakse bieži ir bijusi tāda, ka premjers un finanšu ministrs nāk no viena politiskā spēka," klāstīja Dombrovskis.

Savukārt, runājot par to, vai ir izpildīta Valsts prezidenta Andra Bērziņa prasība veidot pēc iespējas plašāku koalīciju, premjers norādīja, ka ir izskatīti dažādi iespējamie koalīcijas modeļi, tostarp varavīksnes valdība, četru partiju koalīcija un "2+2" modelis, taču dažādu iemeslu dēļ tos nevarēja īstenot.

"Līdz ar to mēs esam palikuši pie triju partiju koalīcijas [..], kas mums šķiet arī ideoloģiski saprotams modelis," atzina Dombrovskis.

Viņš teica, ka jaunās valdības apstiprināšana būtu vēlama nākamnedēļ.

Vienotības viens no valdības veidošanas sarunvedējiem Edvards Smiltēns otrdien no rīta aģentūrai BNS sacīja, ka jauno valdību varētu apstiprināt 17. vai 19.oktobrī, ja partijas līdz tam būs vienojušās par valdības deklarāciju un ministru portfeļu sadalījumu.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotība pirmdien vienojušās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no apvienības Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus. Partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas