Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Druviete: Latvijā vakarskolu vērtība pieaug

Trešdien rīkotajā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē deputāti diskutēja par vakara maiņu vidusskolu nozīmi mūžizglītībā, un komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (_Vienotība) _uzsvēra, ka vakarskolu vērtība pēdējos gados palielinās.

Ina Druviete skaidroja, ka vakarskolas nodrošina iespēju iegūt izglītību tiem, kuri ekonomisko grūtību vai citu iemeslu dēļ savulaik nav turpinājuši mācības vispārizglītojošās skolās.

"Latvijā izglītots cilvēks ir valsts konkurētspējas pamats, tādēļ svarīgi radīt pieaugušiem cilvēkiem piemērotu un pieejamu mācību vidi ikvienas pašvaldības teritorijā,"teica Druviete.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) datiem šajā mācību gadā Latvijā darbojas 28 vakarskolas, kāarī vēl 51 skola īsteno vakarskolas vai neklātienes programmas. Tās kopumā apgūst vairāk nekā 13 800 audzēkņu, un teju 65 procenti no tiem ir vecāki par 19 gadiem. Pēdējos gados gan vērojama tendence vakarskolas
pievienot vispārizglītojošajām vidusskolām.

Šim apgalvojumam piekrita arī vairāku vakarskolu direktores. Viņas sēdē apgalvoja, ka vakarskolu darbību apdraud IZM īstenotais finansēšanas modelis "nauda seko skolēnam", jo skolas ir sākušas savstarpēju cīņu par vieniem un tiem pašiem audzēkņiem.

UNESCO izglītības programmu vadītāja Baiba Moļņika uzsvēra, ka valsts izglītības politikā pašvaldībai būtu jālepojas nevis jākautrējas par vakarskolu eksistenci.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas