Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dūklavs aicina VID aktīvāk konsultēt zemniekus nodokļu jautājumos

Lai lauksaimnieki labāk orientētos nodokļu normatīvos un to izmaiņās, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) būtu vēlams aktīvāk tikties ar dažādām nevalstiskajām zemnieku organizācijā, šodien tikšanās laikā ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Dūklavs tikšanās laikā uzsvēra, ka bieži vien dažādi pārpratumi saistībā ar nodokļu iekasēšanu radušies nevis no nevēlēšanās maksāt nodokļus, bet gan lauksaimnieku neinformētības dēļ. Tāpēc ministrs aicināja VID vairāk tikties ar lauksaimnieku organizācijām, kā arī piedalīties Zemkopības ministrijas rīkotajos informatīvajos semināros, lai VID varētu nepastarpināti zemniekiem skaidrot nodokļu normatīvus un izmaiņas tajos.

Savukārt VID ģenerāldirektore apliecināja, ka eksperti labprāt piedalītos Zemkopības ministrijas organizētajos semināros, lai palīdzētu lauksaimniekiem labāk izprast jautājumus saistībā ar nodokļu administrēšanu.

Tāpat Dūklavs arī informēja, ka dažādu apgrūtinājumu dēļ, piemēram, pēc Krievijas embargo ieviešanas, Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma, putnu gripas draudiem, lauksaimniekiem ne vienmēr ir iespējams uzreiz nomaksāt visus nodokļus, tāpēc būtu sagaidāma VID pretimnākšana.

"Mēs aicinām VID mazāk likt sodus, bet vairāk skaidrot. Bieži vien problēma ir nevis vēlme nemaksāt nodokļus, bet nepietiekamas zināšanas," sacīja Dūklavs.

VID ģenerāldirektore bija vienisprātis ar zemkopības ministru, sakot, ka viena no VID prioritātēm ir klientu konsultēšana un palīdzības sniegšana jautājumos par nodokļu nomaksu, it īpaši, ja lauksaimnieki ir cietuši zaudējumus nepārvaramas varas dēļ, kā tas šobrīd ir ar saimniecībām, kas cietušas cūku mēra uzliesmojumā.

Tāpat Cīrule piekrita darba grupā par elektronisko pavadzīmju ieviešanu iesaistīt lauksaimnieku organizāciju un Zemkopības ministrijas speciālistus, jo elektronisko pavadzīmju ieviešana būtu viens no veidiem, kā mazināt ēnu ekonomiku.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja arī jautājumus par nesen ieviesto pievienotās vērtības nodokļa apgrieztās maksāšanas kartību par graudaugu un tehnisko kultūru piegādēm. VID ģenerāldirektore zemkopības ministru informēja, ka VID, zinot par lauksaimnieku darba specifiku, cenšoties attiecīgās atmaksas zemniekiem veikt ātrāk.

Top komentāri

Zile
Z
Ka tik stulbs, divkosigs, glumjs cilveks kads ir Duklavs var ienemt Zemkopibas ministra amatu??? Vai tika piederiba partijai, Duklavs ir ZZS salasnu bandas loceklis, garante ministra amatu un tiem nav jaizvirza profesionalas prasibas, spejas stradat un sasnieg merkus? Ministri sanem 4 000 eiro menesi, bet Latvijas valsts ir bankrotejusi, latviesu tautas, lielaka dala, dzivo neiedomajama nabadziba, pusbada, bez medicinas pakalpojumiem, jo Latvija 21. gs, pastav vel pensijas 100 -300 eiro/menesi un minimala alga 380 eiro/menesi, pat bezpajumtnieks ar sadu nabadzibu Latvija nevar izdzivot. Ka tas var but, ka Latvijas prezidenti, ministri aplaupa latvijas iedzivotajus, lidzcilvekus, sanemot 10- 15. reizu lielakas pensijas, algas ka Latvijas pensionar par muza darbu, ka stradnieki, kuri strada ikdiena vajadzigu darbu? Ka tas var but, ka Latvijas prezidenti parazite uz tautas rekina un kerc par arejiem draudiem, bet Latvijas valstij it ka nesot naudas, lai iemaksatu NATO budzeta 2%.
Dermidors
D
Zemnieki i zemi sakops, i ražu novāks, i gaļu un pienu ar maizi sarūpēs, i nodokļus bez VID pareizi nesamaksās. Citi- bez VID iztiks tīri labi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas