Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Egle pārtrauks darbu LDDK; par jauno vadītāju virzīs Meņģelsoni

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ilggadējā ģenerāldirektore Elīna Egle pārtrauks darbu organizācijā un kļūs par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieci ekonomikas un tautsaimniecības jautājumos.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs apliecināja, ka Egle prezidenta komandā sāks strādāt jau no 1.augusta.

Gavrilovs arī pastāstīja, ka 29.augustā sasaukta LDDK biedru ārkārtas pilnsapulce, kurā apstiprināšanai ģenerāldirektores amatā tiks virzīta Līga Meņģelsone, kura patlaban strādā Rīgas domē, bet pirms tam bijusi vairāku mediju vadībā.

Tikušas izskatītas arī citas kandidatūras, taču pēc izvēlētajiem kritērijiem - izglītības, pieredzes, reputācijas un komunikācijas spējām - par atbilstošāko atzīta tieši Meņģelsone. Ģenerāldirektora pienākumus līdz jaunās ģenerāldirektores apstiprināšanai pildīs ģenerāldirektores vietnieks ar ilggadēju pieredzi LDDK – Eduards Filippovs.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Meņģelsone ieguvusi bakalaura grādu kultūras menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā, kā arī beigusi Latvijas Universitātes Starptautisko ekonomisko attiecību fakultāti.

Meņģelsone savulaik vadījusi starptautiskās tranzītkompānijas Noord Natie Ventspils Terminals Tirdzniecības departamentu, bijusi mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītāja Lielbritānijas kompānijā Coats Latvija, kā arī strādājusi sabiedrisko attiecību kompānijā Es&Partneri.

No 2001.gada līdz 2004.gada nogalei viņa bija ziņu aģentūras BNS Latvija direktore, 2005.gada septembrī kļuva par SIA Mediju Grupa Tops valdes locekli, bet 2008.gada oktobrī tika iecelta par AS News Media Group valdes locekli un SIA Telegraf valdes priekšsēdētāju. 2009.gada maijā viņa tika atbrīvota no SIA Telegraf valdes priekšsēdētājas amata.

Gavrilovs apstiprināja, ka Meņģelsones kandidatūra tika apstiprināta, jo tā atbilda LDDK izvirzītajām prasībām. "Līga Meņģelsone, strādājot privātajā un nevalstiskajā sektorā, apliecinājusi savu labo reputāciju, līderismu un komunikācijas prasmes. Viņai ir pieredze vadošā amatā, nevalstiskā un privātā sektora darbā. Viņa apliecināja izpratni par publisko pārvaldi, sabiedrības vadību un sociālo dialogu. Viņai ir augstākā izglītība sociālajās zinātnēs, pārliecinošas valodas un IKT prasmes," skaidroja Gavrilovs.

Kā ziņots, Egle LDDK ģenerāldirektores amatā stājās 2004.gada jūnijā, bet pirms tam viņa astoņus gadus bija strādājusi AS Aldaris komunikāciju jomā un vadījusi uzņēmuma sabiedriskās attiecības, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Saskaņā ar Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas mājaslapā pieejamo informāciju Egle ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē un pēc tam turpinājusi doktorantūras studijas, akadēmiskajā darbībā pievēršoties publiskās pārvaldības jautājumiem un interešu pārstāvniecībai.

Viņa pārvalda latviešu, krievu, angļu un zviedru valodu, kā arī ir pamatzināšanas vācu, norvēģu, franču valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas