Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Finanšu ministrs rudenī varētu demisionēt; premjers baumas noliedz

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) brīdinājis savus partijas biedrus par vēlmi drīzumā pamest politiku, līdz tam pabeidzot darbu pie nākamā gada valsts budžeta paketes izstrādes un pieņemšanas, liecina portāla Pietiek.com rīcībā esošā informācija.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" šo informāciju noliedza.

Premjers akcentēja, ka tās ir tikai baumas un viņam nav bijusi saruna ar Vilku par šo jautājumu. "Grūti komentēt, kas un kādiem mērķiem šādas baumas rada," sacīja valdības vadītājs.

Tikmēr Pietiek.com raksta, ka partijas iekšienē finanšu ministrs savu vēlmi aiziet pamatojis ar nogurumu. Tāpat dzirdams, ka Vilks būtu vēlējies strādāt ciešākā sazobē ar premjeru, no kura gandrīz divu amatā nostrādāto gadu laikā "neesot sagaidījis "paldies"".

Vilkam tuvi avoti banku aprindās portālam norādījuši, ka viens no finanšu ministra iespējamās aiziešanas iemesliem ir atalgojums, kas valdības darbā nav salīdzināms ar iepriekš galvenā "SEB bankas" ekonomista amatā saņemto algu. Vilka amatpersonas deklarācija par 2011.gadu rāda, ka ministra amatā viņš nopelnījis nedaudz vairāk par 21 000 latu. Ministrs arī deklarējis nedaudz vairāk nekā 50 000 eiro (35 000 latu) lielas parādsaistības.

Finanšu ministrs, kurš šonedēļ atrodas atvaļinājumā, uz Pietiek.com nosūtīto jautājumu atbildi divu dienu laikā nesniedza. Tomēr portālam zināms, ka Vilks par saviem plāniem ir informējis šauru personu loku "Vienotībā", ieskaitot Dombrovski. Informācija par šādu iespēju ir izskanējusi arī ar banku sfēru saistītās aprindās, no kurām pirms darbības politikā nāk pats Vilks.

Kāds finanšu ministra partijas biedrs neoficiāli apstiprināja informāciju par Vilka demisionēšanas iespēju, tomēr uzsvēra, ka šī nav pirmā reize, kad no viņa dzirdētas līdzīgas runas, tādēļ "Vienotībā" esot diezgan liela paļāvība, ka Vilku no šī soļa varēs atrunāt. "Viņš jau visu laiku par to runā," nevēloties oficiāli apstiprināt šīs ziņas, Pietiek.com teica kāds informēts avots Vienotībā.

Ja finanšu ministrs tomēr atkāptos, Vienotība kā premjera partija šo amatu saglabātu, un starp iespējamiem aizstājējiem tiek saukts, piemēram, Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs Jānis Reirs (V).

Kā atgādina Pietiek.com, nesen, kad Saeimā 21.jūnijā draudēja izgāzties finanšu ministram būtiskais balsojums par 25 miljonu latu ieguldīšanu Latvijas Hipotēku un zemes bankas pamatkapitālā, Vilks jau Vienotības vadību bija brīdinājis, ka demisionēs, ja lēmumam netiks nodrošinātas nepieciešamās balsis. Pateicoties politiskiem kompromisiem, balsojums neizgāzās un finanšu ministrs savu brīdinājumu nepiepildīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas