Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

FOTO: Brigmanis LZS kongresā pauž šaubas, ka izdosies izveidot vairākuma valdību

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) līderis Augusts Brigmanis LZS kongresā sestdien vēlreiz uzsvēra, ka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) būs premjera Valda Dombrovska (JL) valdības stiprais balsts, Viņš nelolojot ilūzijas, ka izdosies izveidot vairākuma valdību, tāpēc atzina, ka priekšā stāv izaicinājums nostrādāt mazākuma valdībā līdz Saeimas vēlēšanām.

No valdības partijām LZS kongresa delegātiem apsveikumu bija atsūtījis tikai TB/LNNk līderis Roberts Zīle. Delegātus klātienē sveica apvienības partneri no Latvijas Zaļās partijas un partijas _Latvijai un Ventspilij,_ kā arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Vērtējot partijas darbību aizvadītajā gadā, A.Brigmanis uzsvēra ZZS panākumus pašvaldību vēlēšanās, kurās apvienība uzvarēja, visā Latvijā iegūstot 397 deputātu mandātus. Taču viņš arī atzina, ka ZZS neiekļuva Rīgas domē un Eiropas Parlamentā. Kā vēl vienu panākumu viņš minēja to, ka zemkopības ministram Jānim Dūklavam ir izdevies uzlabot sadarbību ar lauksaimnieku organizācijām.ZZS priekšsēdētājs neslēpa, ka ZZS arī turpmāk atbalstīs to pašvaldību sadalīšanu, kas ir izveidotas "pretēji loģiskai lietu kārtībai". Viņš pauda gandarījumu, ka tiks reorganizēta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, jo uzskata, ka tās darbs ir bijis politizēts.Runājot par valdības darbības virzieniem, viņš pauda viedokli, ka ir jāatslogo sociālais budžets no tam neraksturīgajām funkcijām, tās pārliekot uz valsts pamatbudžetu. A.Brigmanis arī cer, ka Finanšu ministrija tuvākajā laikā formulēs, kādi varētu būt katras ministrijas rīcībā esošie finanšu resursi 2011.gada budžetā.Tāpat viņš norādīja, ka ZZS atbalsta relatīvi zemu nodokļu slogu, pakāpeniski pārceļot no darbaspēka uz īpašumu un patēriņu. A.Brigmanis pieļāva, ka ir nepieciešams ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli no ienākumiem, kas ir lielāki par 1000 latiem. Arī Saeimas deputāte Baiba Rivža uzsvēra, ka ir vajag samazināt nodokļu slogu darbaspēkam, ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli un palielināt neapliekamo minimumu līdz 100 latiem.

A.Brigmanis uzskata, ka kooperācijai jākļūst par vienu no ekonomikas un lauksaimniecības attīstības galvenajiem virzieniem. "Mēs plānojam, ka no Īrijas jau šajā gadā varētu atgriezties 500, bet nākamgad - 1500 finansiāli spēcīgi latvieši, kas sāktu uzņēmējdarbību Latvijas laukos," paziņoja A.Brigmanis.

Kongresa moto ir "Par Latviju. Nacionālu. Daiļu. Spēcīgu." Kongresā piedalās visi 296 uz to izvirzītie delegāti. B.Rivža norādīja, ka kongresa pamatuzdevums ir formulēt pamattēzes Seimas vēlēšanu programmai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas