Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Gan labējie nacionāļi, gan krievu partijas vairās diskutēt ar Lindermanu

Partijas Visu Latvijai!-TB/LNNK vadība nepiedalās diskusijās ar nacionālboļševiku Vladimiru Lindermanu, savukārt viņš nevēlas iesaistīties tā dēvēto krievu partiju strīdos, tāpēc atsakās diskutēt ar Saskaņas centru un PCTVL. Portāla diena.lv diskusija interneta tiešraidē trešdien plkst. 11 gan notiks, tomēr citā sastāvā - PCTVL līdzpriekšsēdētājs Jakovs Pliners un SC valdes loceklis Sergejs Dolgopolovs skaidros abu partiju galvenās atšķirības.

VL-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Dombrava pēc konsultēšanās ar citiem VL valdes locekļiem norādīja, ka VL principā nevar piedalīties diskusijā ar organizāciju, kas citās valstīs būtu aizliegta un ko nevar uzskatīt par politisku spēku. Tad Diena piedāvāja V. Lindermanam diskutēt ar PCTVL un SC pārstāvjiem, taču viņš tam nepiekrita, sakot, ka nevēlas piedalīties šo abu politisko spēku attiecību skaidrošanā.

Politologs Kārlis Daukšts uzskata, ka politiskajiem spēkiem ir nepareizi atteikties diskutēt ar pretiniekiem, īpaši nacionālajos jautājumos. VL-TB/LNNK atteikumu politologs skaidro ar vēlēšanos saglabāt «nevainību» - tas dod iespēju apliecināt, ka partija nacionālajos jautājumos ir vienota un nerunā par jautājumiem, kas nacionālā valstī nav apspriežami. Tāpat partijai pirms vēlēšanām var nebūt izdevīgi publiskot viedokļus, kas var radikalizēt attiecības sabiedrībā. V. Lindermana atteikšanos diskutēt ar PCTVL un SC K. Daukšts skaidro ar līdzīgiem motīviem - nevēlēšanos «atšķaidīt» striktos uzstādījumus ar iebildēm un kontrargumentiem. Viņaprāt, radikālie politiskie spēki nevēlas atklāt savus īstos mērķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas