Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Glābējsilītē - trešais mazulis

Šodien ap plkst. 15 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā izvietotajā glābējsilītē bija ievietota jaundzimusi meitenīte.

Šis ir jau trešais glābējsilītē ievietotas mazulis kopš pērnā gada rudens, kad atklāja glābējsilīti.

Bērniņš ir vesels, četras dienas vecs, svars piedzimstot - 3,08 kilogrami un garums 50 centimetri. Persona, kura ievietoja mazuli, atstājusi zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 12.aprīlī. Norādīts gan mazulītes svars un garums, kā arī pievienots autiņbiksīšu komplekts un drēbītes.

Neonataloģijas klīnikas virsārste Dina Sviridova norāda: „Pēc ārsta apskates meitenīte izskatās vesela un kopta. Atklāti sakot, fantastisks mazulis!” Meitenīte šobrīd ir ievietota Bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļā.

Diena jau rakstīja - 2009.gads izcēlās ar rekordlielu pamestu bērnu skaitu - Tielietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta informācija liecina, ka pērn reģistrēti 16 atradeņi, bet 2008.gadā - septiņi. Atradeņi ir dzīvi bērni, kuru vecāki nav zināmi, daudzus no viņiem mātes pametušas dzemdību nodaļās neoficiāli - iestājoties bez dokumentiem un aizbēgot.

Pēdējo divu nedēļu laikā atrasti arī divi miruši jaundzimušie. Pagājušajā nedēļā Liepājā mežu masīvā pie zemes ceļa kāda garāmgājēja pamanīja jaudzimuša bērna līķi, satītu drānās, pēcāk policija vēstīja, ka bērns bijis miris aptuveni jau nedēļu. Šobrīd notiek izmeklēšana, kā arī tiek noskaidrots nāves cēlonis ekspertīzē. Pirms divām nedēļām Limbažos dzīvoklī ledusskapī tika atrasts jaundzimuša bērna līķis, viņa māte grūtniecību slēpusi no apkārtējiem. Arī šajā lietā vēl notiek ekspertīzes, notiek izmeklēšana.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas