Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Godiņš: Politikā ir pārāk daudz neveiksminieku

Mums valdībās, to skaitā šajā, ir cilvēki, kuri ir neveiksminieki. Tā intervijā laikrakstā Diena sacīja dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš.

Viņaprāt, "mēs esam aizkavējušies savā intelektuālajā attīstībā". "Proti, deviņdesmito gadu sākumā, kad Latvija jau bija atguvusi neatkarību, turpinājās tā nacionālā pašapdziedāšanās, Latvija, atvainojos, priekšā un pakaļā, cīņa pret ienaidnieku utt. Tas turpinās, un tas var nogurdināt sabiedrību un veidot plaisu. Igauņiem izdevās saglabāt saikni starp radošo inteliģenci un sabiedrību arī tāpēc, ka viņiem netika slēgts neviens no kultūras izdevumiem, kuri šo saikni uztur. Mums - pats zini, kā gājis... Līdz ar to igauņiem intelektuālās kultūras svarīgums nav jāpierāda. Kad viņu Kultūrkapitāla fonda vadītājs nospēlēja astoņus miljonus kronu azartspēlēs, jā, atkāpās kultūras ministre, bet neizskanēja tēzes, kas apšaubītu paša fonda nepieciešamību..." sacīja G.Godiņš.

"Tomēr es gribētu atgriezties pie politiķiem. Mums valdībās, to skaitā šajā, ir cilvēki, kuri ir neveiksminieki. Cilvēks kļūst par kultūras ministru tāpēc, ka personīgi pazīst Ziedoni... Ko tu gribi?" - tā G.Godiņš.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas