Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ikstens uzskata, ka reālāka ir tāda koalīcija, kura sastāv no trīs partijām

Pašlaik izskatoties, ka reālāka koalīcija ir tāda, kuru veido trīs partijas un partija Progresīvie paši sāk just, ka nebūs sastāvā, kas to veido, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Runājot par koalīcijas veidošanas procesu, Ikstens norādīja, ka tās veidošanas process ir atvērts, visi runā ar visiem. Vienlaikus viņš norādīja, ka mēģinājumi izveidot četru partiju koalīciju, nav nesuši rezultātus un pašlaik izskatās, ka ticamākais ir trīs partiju modelis.

Ikstens arī norādīja, ka arī paši "Progresīvie" "sākot just, ka velk uz trīs partiju koalīciju". Viņš gan sacīja, ja "Progresīvie" nav jaunās koalīcijas veidotāju vidū, tad nākontē būs jautājumi, kuros ar koalīciju veidojošajām partijām būs samērā viegli rast kopsaucējus.

Runājot par to, kāpēc Valsts prezidents Egils Levits varētu būt vēlējies, ka koalīciju veido četras partijas, Ikstens atgādināja, ka nākamgad ir Valsts prezidenta vēlēšanas, tāpēc arī Valsts prezidentam Egilam Levitam būtu svarīgāks lielāks atbalsts.

"Iespējamais otrais termiņš, viens no aspektiem, kas vada viņa rīcību šajā procesā," viņš paskaidroja.

Vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst.16 tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai informētu viņu par līdzšinējo valdības veidošanas sarunu kopsavilkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas