Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Internetā publicētie matemātikas eksāmenu materiāli atbilstot oriģināliem

Valsts policija kriminālprocesā noskaidrojusi, ka internetā publicētie centralizētie matemātikas eksāmeni atbilstot oriģināliem.

Izmeklēšanas laikā salīdzinot oriģinālos eksāmenu materiālus ar internetā publicētajiem, policija pārliecinājusies, ka tie sakrītot, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāve Zane Bērziņa.

Tā kā kriminālprocess sākts par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, izmeklēšanā policija cer noskaidrot, kā eksāmeni no atbildīgajām iestādēm noplūduši.

TV3 iepriekš ziņoja, ka 5.jūnijā notikušā centralizētā matemātikas eksāmena materiāli bijuši pieejami internetā septiņas stundas pirms eksāmena sākuma.

Interneta lapā "urlas.lv" materiālu ievietojis kāds cilvēks ar segvārdu Godmanis.

Pēc TV3 iesnieguma ekonomikas policijā tika sākts kriminālprocess par faktu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, un tas ir pirmais kriminālprocess, kas šogad policijā sākts saistībā ar eksāmeniem.

To, ka abi eksāmenu varianti sakrīt, TV3 jau iepriekš apliecināja Natālijas Draudziņas ģimnāzijas direktors Māris Sika. Skolas direktors gan uzsvēra, ka noplūde, visticamāk, notikusi jau ministrijas līmenī - materiāli interneta lapā ievietoti piektdienas naktī neilgi pirms plkst.3, bet skolas eksāmenu uzdevumu pakas saņēma starp plkst. 7 un 8.

Pagaidām gan neesot zināms, vai šā gadījuma dēļ vidusskolēniem eksāmenu varētu būt jākārto vēlreiz.

Jau vēstīts, ka centralizētais eksāmens matemātikā šogad pirmo reizi bija jākārto visiem vidusskolas beidzējiem, līdz ar to šogad tas bija jākārto 27 736 vidusskolēniem.

Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) jau iepriekš izteica bažas, ka saistībā ar to, ka matemātikas eksāmens šogad pirmo reizi obligāti jākārto pilnīgi visiem vidusskolas beidzējiem, varētu būt lielāks risks par eksāmenu tirdzniecību neilgi pirms eksāmena norises. Eksāmena dienā līdz pēcpusdienai ISEC šādu ziņu gan nebija.

Arī šogad ir iesaistīta policija, lai kontrolētu iespējamos krāpniekus un eksāmenu variantu tirgotājus internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas