Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izaicinājumi vēl priekšā. Aprit gads kopš Vējoņa stāšanās amatā

Tieši pirms gada, 8. jūlijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis deva svinīgo solījumu Saeimā un stājās amatā. Pirmo darba gadu ietekmēja prezidenta slimība, tomēr liela daļa aptaujāto politiķu un politologu viņa veikumu vērtē atzinīgi, gan norādot, ka nākamajos gados vēl daudz jāpadara, piektdien lasāms laikrakstā Diena.

Politologs Jānis Ikstens Dienai saka, ka Vējonis ir daudz veiksmīgāk startējis nekā viens otrs viņa priekštecis, gan nekonkretizējot, par kuriem prezidentiem ir runa. Eksperta vērtējumā Valsts prezidentam nav "pielipuši" nekādi apvainojumi dienesta stāvokļa izmantošanā un viņš spējis saglabāt diezgan mazo distanci starp sevi un sabiedrību. Tomēr jāatzīst, ka Vējonis nav arī izcēlies ar tālejošām saturiskām iniciatīvām. "Sākumā viņš diezgan lielu rūpi turēja par aizsardzības lietām kā valsts bruņotā spēka augstākais vadonis un bijušais aizsardzības ministrs. Sākotnējie solījumi pievērsties sociālo problēmu risināšanai gan palikuši tikai solījumu līmenī," vērtē Ikstens. Jautāts par Vējoņa ārpolitiskajām aktivitātēm, politologs norāda, ka tās bijušas prezidenta pienākumu ietvaros un ir jārēķinās, ka Baltijas līmenī mūsu prezidentam ir divi spēcīgi konkurenti ar lielu ārpolitisko pieredzi - Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.Diena aptaujāja arī vairākus Saeimas deputātus, kuru attieksme pret Vējoni pirms gada atšķīrās. Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzskata, ka prezidenta darbība jāvērtē absolūti pozitīvi: ne ko pielikt, ne atņemt. "Viņš ir ieviesis zināmu stabilitāti, pārliecību, zināmā mērā turpinot Andra Bērziņa kursu," uzskata Brigmanis, piebilstot, ka visas iespējas prezidents nespēja realizēt slimības dēļ, taču tai viņš veiksmīgi ticis pāri.Visu rakstu, kurā tostarp var iepazīties arī citu Saeimā pārstāvēto partiju deputātu viedokļiem par Vējoņa pirmo prezidentūras gadu, lasiet laikraksta Diena piektdienas, 8.jūlija, numurā!

Top komentāri

bobs
b
lidz sim nekas pratigs nav bijis!jautajuma par begliem iet junkera vadits!galvenais ir Latvijas aizsardziba no krievijas un begliem!
vakuums
v
kas ir vējonis, vai tas kuru ārstēja bez rindas kamēr citi gaida mēnešiem un gadiem?
T
arī nav saprotams,ko viņš dara?Jo tas nav vārda tiešā nozīmē-prezidents,bet viņš ir valsts pirmā amatpersona,no kurienes viņš ir atbildīgs par visu izpildvarā notiekošo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas