Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ja RP vilcināsies, tās vietu sadarbībā ar Vienotību varot ieņemt reģionu cilvēki

Pērnā gada nogalē Vienotība un Reformu partija paziņoja par tuvināšanos un kopīgu startu Saeimas vēlēšanās un solīja līdz Vienotības kongresam 18. janvārī sagatavot ceļa karti, kurā atspoguļotu sadarbības koordinācijas mehānismu. Tagad redzams, ka katrai partijai ir sava ceļa karte, bet kopīgās rakstīšana vēl nav sākta. Kamēr Reformu partija vēlas sagaidīt cieņas pilnu piedāvājumu un gūt pārliecību par savstarpēju uzticēšanos, Vienotība un tās premjere Laimdota Straujuma nākamajā nedēļā ar viesošanos Valmierā sāks reģionālās vizītes un to laikā varētu uzrunāt arī reģionālos līderus.

Reformu partija (RP) nav vienīgā, ar kuras biedriem Vienotība cer paplašināt savas rindas, kuras varētu kļūt retākas pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām, jo līdz ar Valdi Dombrovski uz Briseli varētu doties vēl vairāki redzami politiķi. Zināms, ka Vienotība plāno uzrunāt gan pašvaldību vadītājus no reģionālajām partijām, ar kuriem jau sāka sarunas Dombrovska valdības laikā, gan vairākus bijušos Tautas partijas biedrus, piemēram, Oskaru Spurdziņu, Māri Kučinski, Jāni Lagzdiņu, kuri gan vēl nav solījuši pieņemt piedāvājumu. Kādreiz Tautas partijā bija arī Straujuma, kurai ir liela autoritāte reģionu cilvēku acīs. Valmieras mēru Inesi Boķi, kurš ir apstiprinājis, ka plāno startēt Saeimas vēlēšanās, un arī Kučinski pie sevis redz arī Zaļo un zemnieku savienība.

Pērnā gada nogalē Vienotība bija iniciatore paziņojumam par tuvināšanos ar RP, jo tobrīd bija svarīgi, lai kopīgi paziņotu par atbalstu izraudzītajai premjera kandidātei un panāktu lielāku ietekmi topošajā valdībā. Pēc pāris nedēļām abu partiju attiecības jūtami iedragāja Vienotības prasība nomainīt ekonomikas ministra amatā Danielu Pavļutu (RP). RP biedri atzīst, ka grūti uzticēties kolēģiem, jo ir liela atšķirība, vai "mūs aicina pievienoties Vienotībai, lai ātrāk apēstu un izšķīdinātu, vai mēs esam vajadzīgi, lai kopā strādātu un varētu vairāk izdarīt". Šaubas esot arī tāpēc, ka nav skaidrs, cik stabila un saliedēta ir pati Vienotība.

Pilnu žurnālistes Ināras Egles rakstu Katram ir sava ceļa karte lasiet piektdienas, 24.janvāra, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas