Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jansons svinīgajā zvērestā sola taisnīgi aizstāvēt personu brīvības un cilvēktiesības

Jaunievēlētais tiesībsargs Juris Jansons ceturtdien svinīgajā zvērestā pirms amata pienākumu sākšanas sola taisnīgi un atbilstoši starptautiskai praksei aizstāvēt personu brīvību un cilvēktiesības.

"Es, apzinoties uzticēto atbildību, zvēru godīgi un taisnīgi aizstāvēt personu brīvības un cilvēktiesības saskaņā ar starptautisko praksi un likumus," svinīgajā solījumā Saeimā sacīja Jansons.

Līdz ar zvēresta došanu viņš oficiāli stājas amatā. Pirmā darbadiena Tiesībsarga biroja vadītāja amatā Jansonam būs piektdien, 18.martā.

Jansons pēc zvēresta došanas žurnālistiem teica, ka savus darba pienākumus piektdien sāks, pirmoreiz apmeklējot Tiesībsarga biroju un klātienē iepazīstoties ar biroja darbiniekiem.

Jaunievēlētais tiesībsargs uzsvēra, ka par vienu no galvenajiem uzdevumiem uzskata atjaunot labu Tiesībsarga biroja reputāciju un uzticību tam. Tiesībsarga birojs ir iestāde, kam jāizvērtē katrs iesniegums par cilvēktiesību pārkāpumiem, līdz ar to biroja atbildības jomas ir gana plašas. Noteikti nevar runāt par situāciju, ka šādas institūcijas nebūtu.

Viņš arī noraidīja bažas, ka būs politiski regulēts tiesībsargs.

Jansons aizvien nav izvēlējies, ar ko kopā strādās biroja vadībā. To viņš nolemšot, kad būs iepazinies ar pašreizējo biroja sastāvu un finansiālajām iespējām.

Jau vēstīts, ka Saeima 3.martā aizklātā balsošanā tiesībsarga amatā apstiprināja juristu Jansonu, kuru šim amatam virzīja opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs". Par Jansonu balsoja 53, bet pret - 40 deputātu. Savukārt otru kandidāti - "Vienotības" virzīto Anitu Kovaļevsku - tiesībsarga amatā atbalstīja 39, bet pret viņu bija 54 tautas kalpi.

Jansons ieguvis jurista izglītību, viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, kā arī viņš ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas Studiju fakultātes doktorants. 2009.gadā Jansons tika iecelts par apdrošināšanas sabiedrības "RSK apdrošināšanas AS" likvidatoru. Savulaik Jansons strādājis Latvijas Bankā, bijis Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācijas direktors. Jansons bijis e-lietu sekretariāta vadītājs, strādājis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā par valsts sekretāra vietnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas