Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JKP paredzētas valdības veidošanas sarunas ar KPV LV un Attīstībai/Par!

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) šodien paredzētas valdības veidošanas sarunas ar partiju KPV LV un partiju apvienību Attīstībai/Par!. Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien aicināja JKP līderi Jāni Bordānu izveidot un vadīt nākamo Ministru kabinetu.

Kopš šī prezidenta paziņojuma ceturtdien gaidāma jau otrā JKP tikšanās ar KPV LV par valdības veidošanas jautājumiem. Pirmajā sarunā trešdien esot secināts, ka abām partijām ir vienots redzējums par valdības veidošanas procesu, žurnālistiem pavēstīja KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Politiķis apliecināja partijas absolūtu atbalstu Bordānam kā potenciālajam valdības vadītājam.

JKP aģentūrai LETA trešdien vakarā vēl nenosauca plānoto tikšanos vietu un laiku, solot sniegt precīzāku informāciju vēlāk.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bordānam devis divu nedēļu laiku, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu premjera kandidātu veidot valdību.

Prezidents sagaida, ka ar viņu tiks saskaņoti iespējamie ārlietu un aizsardzības ministru kandidāti.

Bordāns ir "par 80% pārliecināts", ka viņa veidoto valdību apstiprinās.

Top komentāri

iznākumā nulle
i
Jaunie politiskie spēki tomēr riskēs iet kopā ar vecajiem zagļiem no A/Par? Baidos, ka līdz ar to visām cerībām uz pozitīvām izmaiņām būs pielikts punkts un Latvija atkal turpinās slīkt korupcijas purvā.
Bordāna plāns ir murgains
B
Palasīju to Bordāna plānu - tas ir pseidokreiss populistisks murgojums, kam nav nekāda sakara ar ekonomikas izaugsmi un sociāli atbildīgu politiku!
kjjn
k
JKP+KPV , ja ņemsiet visus 45 vecos vēžus,izskatās , ka , vecie blē APAR politologi jūs nožņaugs savās spīlēs ' / pāraudzināšanas nolūkos/ ,kā to izdarīja ar Kaimiņu ,i''izdauzīs jums zobus / ,par mācību, lai jaunie nelien politikā , paliek klusi un mierīgi / ..APAR ir visdiriģents vecajiem,tādēļ ,padomājiet, vai mazākais ļaunums ir jūsu nīstais ZZS vai tomēr slēptais ''draugs'-APAR pēc kura scenārija jau notika 'negadījums' ar vienu no jums
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas