Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
LRA deputāts Mārtiņš Šics

Judins par oligarhu sarunu komisiju: Nezinu, kas ar Šicu naktī notika

Bijušais partijas Vienotība politiķis Andrejs Judins ceturtdien sarunā ar laikrakstu Diena pauda neizpratni, kādēļ Mārtiņš Šics (LRA) naktī no trešdienas uz ceturtdienu mainījis domas un pretēji tam, ko solījis Judinam, atbalstīja Rīdzenes sarunās pieminētās Ingunas Sudrabas kandidatūru uz šo sarunu izmeklēšanai veltītas komisijas vadītājas amatu.

"Vakar (Judins ar laikrakstu Diena runāja ceturtdien - red.), piemēram, Šics mani noķēra, kad jau gribēju braukt prom no Saeimas, viņš mani paņēma aiz rokas un stāstīja, ka "Judin, tu esi tik labs, tu esi vienīgais, kas to var vadīt, jo tev ir kvalifikācija." Es teicu, ka mani varbūt neievēlēs, varbūt viņš varētu uzņemties. "Nē, nē, nē, es neesmu derīgs un vispār neviens to nevar darīt, jo tur vajag kvalifikāciju."" Judinam sacījis Šics, pēc tam paskaidrojot savus plānus par darbību komisijā.

Saeima ceturtdien apstiprināja sastāvu darbam Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā, jeb tā sauktajā oligarhu sarunu izmeklēšanas pārbaudes komisijā. Par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta deputāte Inguna Sudraba (NSL).

Šīs lēmums izsauca neapmierinātību sociālo tīklu lietotāju vidū, kas pat aicināja prezidentu ierosināt Saeimas atlaišanu, arī politiķi no Vienotības un Nacionālās apvienības pauda sašutumu. NA rosinās atcelt Ingunu Sudrabu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amata jau tuvākajā sēdē, vēstulē Valsts prezidentam Raimondam Vējonim paudis NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Savukārt Vienotības politiķe Solvita Āboltiņa Sudrabas ievēlēšanu amata nosauca par "ārprātīgu cinismu".

"Valstī situācija un arī Saeimā ir tāda, ka lēmumus pieņem nu varbūt ne vienmēr viesnīcās vai zoodārzos, bet dažādās vietās. Bet ne tādās telpās, kur tieši tā frakcija sēž un lemj par to, kā rīkoties. Man grūti spriest, kā tur būs ar to komisiju, bet nu jautājums... Es uzskatīju, ka komisijai ir jēga. Ja man būs dota iespēja, es izmantošu savas zināšanas, lai efektīvāk to organizētu," Dienai sacīja Judins.

Laikraksts Diena ceturtdien arī sazinājās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kura komentārs par notiekošo bija lakonisks: “Tāds ir parlamenta lēmums, un tā ir Saeimas atbildība. Aicinu deputātus neaizmirst, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs ļoti lielā mērā ietekmēs sabiedrības uzticēšanos Saeimai un valsts varai kopumā. Saeimai ir jāpierāda, ka komisijas darbs nebūs tikai izmeklēšanas imitācija,” norādīja prezidents.

Uz vadītāja amatu kandidēja arī Judins, viņu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - četri parlamentārieši. Viens no viņiem bija ZZS deputāts Ainārs Mežulis, kurš ceturtdien TV3 ziņām norādīja, ka viņaprāt jādod Sudrabai iespēju pierādīt, ka viņa nav vainīga. Atbildot uz jautājumu vai, ja Judins būtu minēts sarunās, Mežulis būtu balsojis par viņu, deputāts atbildēja: "Nu, pilnīgi iespējams"

Ar LRA deputātu Mārtiņu Šicu portālam Diena.lv līdz plkst 13 piektdienā sazināties nav izdevies.

Top komentāri

Juris
J
Kas maksā, tas brauc!
Dace
D
Elementaari: Naktī no trešdienas uz ceturtdienu Šicam (LRA) piezvaniija Lembergs...
Govno
G
Shits ir un paliek shits...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas