Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JV gatava vēl vairākiem sarunu raundiem

Saeimas vēlēšanās uzvarējusī partiju apvienība Jaunā vienotība (JV) ir gatava arī vēl vairākiem sarunu raundiem, lai panāktu iespējami plašākas koalīcijas izveidi, intervijā Latvijas Radio sacīja JV valdes loceklis un parlamenta deputāts Ainars Latkovskis.

Pēc viņa teiktā, optimāli būtu apmēram līdz 1.novembrim tikt skaidrībā par to, kāds būs jaunās koalīcijas kodols. JV esot ieinteresēta Latvijas ekonomiskajā izrāvienā, un, lai to panāktu, plaša koalīcija esot ļoti nepieciešama.

"Mēs esam gatavi runāt un, ja nepieciešams, iziet arī vairākus šos [sarunu] raundus un atgriezties sarunās ar Valsts prezidentu. Mums šajā gadījumā interesē tas, ko pieteica arī viens no iespējamiem koalīcijas partneriem ["Apvienotā saraksta" (AS) premjera amata kandidāts Uldis] Pīlēna kungs, ka Latvijai ir nepieciešams ekonomiskais izrāviens. Lai to panāktu, plaša koalīcija mūsu skatījumā ir ļoti nepieciešama," radiointervijā sacīja politiķis.

Viņš skaidroja, ka jaunajai valdībai būs nepieciešams pārliecinošs atbalsts Saeimā, lai sekmīgi varētu pieņemt vairākas Latvijas attīstībai nepieciešamas likumu izmaiņas.

Runājot par JV un "Progresīvo" kopīgo un atšķirīgo redzējumu, Latkovskis kā atšķirīgo minēja politisko spēku nostāju jautājumā par to, vai Latvijai ir nepieciešams turpināt vairāk aizņemties. "Progresīvie" iestājas par dzīvošanu uz lielāka parāda, kamēr JV to neatbalsta, sacīja Latkovskis, vienlaikus piebilstot, ka daudzos citos jautājumos abu politisko spēku viedokļi ir līdzīgi.

Kā ziņots, pēc 14.Saeimas vēlēšanām neoficiālās koalīcijas veidošanas sarunas iestrēgušas jautājumā par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, "Nacionālajai apvienībai" (NA) un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas