Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
OIK tomēr neatcels no 31. marta, bet konkrētus termiņus nenosauc

Kad solīts makā nekrīt

Pretēji iepriekš iecerētajam un faktiski daudzu jauno politiķu iepriekš solītajam obligātā iepirkuma komponente (OIK) netiks atcelta no šā gada 31. marta, otrdien preses konferencē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Vienlaikus viņš uzsvēra, ka OIK tiks likvidēts, taču atturējās prognozēt kādu citu termiņu OIK atcelšanai. Pēc Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotā ziņojuma uzklausīšanas otrdien valdības sēdes slēgtajā daļā ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) ir doti divi mēneši laika – līdz 31. maijam –, lai sagatavotu konkrētus priekšlikumus OIK likvidēšanai.

Top komentāri

realitāte
r
OIK autori šo atcelšanas procesu ir padarījuši neatceļamu dažādu normatīvo aktu veidā. Tiem, kas nezin, Latvijā ir uzkonstruēta sistēma, kā var izveidot dažādus likumus un normas, kurus praktiski nevar atcelt vai to atcelšana prasis gadus vai gadu desmitus. Nu elementāri, jebkuriem grozījumiem ir jāiziet trijiem lasījumiem Saeimā, pirms tam jāizskata attiecigajā komisijā. Tas ir bezgalīgs process! Kolektīvā bardaka valsts pārvaldes modelis! Neviens ne par ko neatbild. Pastāv desmitiem veidu kā kavēt vai bremzēt jelkādas izmaiņas esošajā kārtībā. Ministrijās tāpat.
brālis Teodors
b
Tur varētu vārdu teikt Vides aizsardzības pārstāvji, visas tā saucamās "zaļās" enerģijas ražotnes faktiski piesārņo un posta dabu. Izskatās, ka nav vēlmes likvidēt OIK. Laikam daudzi tautas kalpi no tā barojas.
Štrunts par bitēm>Logičeskijs
Š
Vairāk iegūs OIK ieviesēji.Atbildība tikai politiskā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas