Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kairišs taisnību apņēmies meklēt prokuratūrā

Režisors Viesturs Kairišs nolēmis vērties prokuratūrā, lai tā veiktu pārbaudi par Rīgas pašvaldības policijas rīcību, aizturot viņu un dziedātāju Asmiku Grigorjanu naktī uz pirmdienu Vecrīgā. Režisors protestē pret veidu, kādā notika aizturēšana, un to, kā policija pēc tam atspoguļoja notikušo.

"Policija ar Gebelsa metodēm manipulē ar informāciju, un nav iespējams pierādīt savu taisnību – metodes ir rafinētas, noslīpētas, un uzfilmētajā materiālā, protams, nav redzams, kā policists, aizgriezies no kameras, saka rupjības, čukst ausī – lupata, mīkstais, lai izprovocētu uz pretošanos. To visu darīja viens cilvēks, izskatījās, ka pārējiem ir neērti," Diena.lv otrdien stāstīja V.Kairišs.

Viņš nešaubās, ka policijas uzfilmētais materiāls ir samontēts. "Vai tad tur var redzēt, kā Asmiku Grigorjanu pagrūda un izvazāja ar seju pret bruģi – jūs ne tā vien bļautu pēc tam! Ar gestapo metodēm cilvēku noved līdz pēdējam un uzfilmē rezultātu. Vajadzētu pārbaudīt, vai policijai vispār ir tiesības dienesta materiālus ievietot YouTube. Vēl apspriedīšos ar advokātiem, kā sūdzību formulēt, bet skaidrs ir tas, ka policijas rīcība bija neadekvāta pārkāpumiem. Es tagad nebrīnos, ka policisti var nosist cilvēku. Kad mūs veda projām, mana sieva prasīja, kur mūs vedīs, viņai neatbildēja, tikai piedraudēja – ja neapklusīs, savāks arī pašu. Noteikti ir vismaz simts cilvēku, ar kuriem policija ir rīkojusies līdzīgi, bet kuriem nav iespēju pievērst sabiedrības uzmanību. Tā nedrīkst rīkoties," uzskata V.Kairišs.

Jau ziņots, ka pašvaldības policija aizturēja V.Kairišu par atrašanos sabiedriskā vietā cilvēka cieņu pazemojošā stāvoklī, savukārt pēc A.Grigorjanas iesaistīšanās konfliktā policija saslēdza viņas rokas rokudzelžos un nogāza viņu zemē, traumējot pirkstu. Vēlāk policija internetā publicēja arī uzfilmēto materiālu, kurā redzams, kā dziedātāja iecirknī rupji lamā policistu, tika publicēts arī video no aizturēšanas Vecrīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas