Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kaktiņš: LPP/LC un SC kopīgs starts Saeimas vēlēšanās ir ļoti reāls

Līdz šim redzētais ir interpretējams kā diezgan stingrs signāls tam, ka uz nākamajām Saeimas vēlēšanām kopīgi startēs LPP/LC un apvienība "Saskaņas centrs" (SC), aģentūrai LETA sacīja sociologs Arnis Kaktiņš.

Šobrīd gan esot grūti pateikt, kā tas varētu izpausties organizatoriski, vai abi politiskie spēki paliks neatkarīgi un būs vienojušies par elektorāta sadali pēc valodas principa vai arī veidos ciešāku koalīciju.

Kaktiņš norādīja, ka līdz šim pēc vēlēšanām varas koalīcijas partneri ir bijuši greizsirdīgi viens pret otru, konkurējuši savā starpā, savukārt LPP/LC un SC gadījumā redzams atšķirīgs darbības stils pozitīvā nozīmē.

Sociologs gan atgādina, ka līdz Saeimas vēlēšanām ir salīdzinoši daudz laika un Latvijas politiskā situācija, spēku popularitāte un potenciāls var būtiski mainīties pat neilgu laiku pirms vēlēšanām, tāpēc pagaidām būtu pāragri izdarīt kādas prognozes par šādas apvienības izredzēm.

Tiesa, līdz šim LPP/LC un SC sevi spējuši parādīt kā savāktu un organizētu politisko spēku. Šī koalīcija spēj parādīt sevi mērķtiecīgu un tādu, kas zina, ko vēlas, kas to atšķir no citiem politiskajiem spēkiem un paver izredzes vēlēšanās.

LETA jau ziņoja, ka LPP/LC līderis Ainārs Šlesers ir gatavs pārņemt varu valstī. To viņš vakar paziņoja sakot uzrunu apvienības "Saskaņas centrs" (SC) sastāvā ietilpstošās Tautas saskaņas partijas (TSP) kongresā.

Šlesers kritizēja valdību un paziņoja, ka ir jābūt gataviem pārņemt varu. Viņš atzīmēja, ka varas gāšana līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām nav "mūsu mērķis". Viņaprāt, mērķis ir valsts attīstība.

Politiķis piebilda, ka pēdējā laikā sabiedrībā apspriestās labējo partiju apvienošanās mērķis esot ilgāk noturēties pie varas, jo jau šobrīd trīs partijas esot apvienojušās ap tagadējo valdības līderi. "Mēs esam gatavi ļaut viņiem strādāt," pauda politiķis. "Lai tauta izbauda šos jaunos laikus", sacīja Šlesers, atzīmējot, ka viņam "kļūst skumīgi, domājot par to, kas valsti sagaida".

Šlesers pauda uzskatu, ka, iespējams, nepieciešams veidot ēnu kabinetu, kas būtu gatavs konkrētai rīcībai pēc valdības krišanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas