Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kalnmeieru nepārsteidz Bordāna iecere atstādināt viņu no amata

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nav pārsteigts par tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) plānu panākt viņa atbrīvošanu no amata.

Kalnmeiers šodien citos darba jautājumos bija ieradies uz tikšanos ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.

Pirms tikšanās ģenerālprokurors žurnālistiem teica, ka ar Bordāna argumentāciju viņš nav paspējis iepazīties, taču zinot "tikai tik daudz, ka mani vaino visos iespējamos grēkos".

Ģenerālprokurors nav pārsteigts par Bordāna lēmumu, jo ministra pārstāvētā Jaunā konservatīvā partija priekšvēlēšanu laikā un arī pēc tam "saukusi personas, kuras būtu jānomaina".

"Vienkārši viņi pilda to, kas paredzēts. Nebūšu pirmais, ne pēdējais," piebilda Kalnmeiers.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrija (TM) ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera darbībā konstatējusi pazīmes, kas liecina, ka Kalnmeiers neatbilst Prokuratūras likumā minētajam amatam izvirzītajai nevainojamas reputācijas prasībai, piektdien žurnālistiem pastāstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Tagad Tieslietu ministrija ir sagatavojusi valdībā ziņojumu, un tiks sākts process par ģenerālprokurora atbilstību ieņemamajam amatam.

Likums paredz, ka Saeima ģenerālprokuroru no amata var atlaist, ja Augstākās tiesas priekšsēdētāja īpaši pilnvarots Augstākās tiesas tiesnesis, veicot pārbaudi, konstatējis kādu no likumā minētajiem atlaišanas pamatiem un par to atzinumu devis Augstākās tiesas Plēnums.

Pārbaudi ierosina Augstākās tiesas priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc vienas trešdaļas Saeimas deputātu pieprasījuma.

Top komentāri

Ha !
H
Bet mani pārsteidz, ka vēl tik ilgi amatā. Laikam medību tovarišči palīdzēja "uz ūdens" turēties. Cerams, ka nākošais tomēr ķersies pie rīkles oikveidīgajiem un citiem shēmotājiem.
Tas ir labi, ja nepārsteidz.
T
Šis monstrs beidzot APZINĀS, ko ēdis, un cik lielā mērā Temīdu piespļāvis un izdrāzis. Atkāpšanās varētu būt ceļš uz GRĒKU NOŽĒLU un uz DVĒSELES GLĀBŠANU.
Juris
J
Latvija interesanta zeme. Sākot ar cepuru ēšanu Latvenergo 3 miljonu čika lietā, tā līdz šai baltai dienai, finansu noziegumos tik pat kā neviens nav sodīts. Šodienas virsprokurors stāvējis pie parexa 1,5 miljardi afēras šūpuļa, ar viņa ziņu pasludināts parexa radītais pēcnācējs Citadeles bankas pārdošanas afēras darījums par valsts noslēpumu. Par Jurašu nerunāsim, jo ziņu trūkst. Pat manā skatījumā, nu nevarētu tā būt, ka korupcijas lietas atklājēju, šeit Latvijā, sēdinātu aiz restēm. Bet par citām afērām, kā krājbankas 300 miljoni, Liepājas 70 miljoni, OIK pretīgais dancis korupcijas orķestra izpildījumā, tās ir varenas žurkas, kas sagrauž valsts pamatus. Nu nav Latvijas iedzīvotāji tik ļoti garīgi atpalikuši lai šīs kliedzošās smagu noziegumu pamatus neredzētu un tas katrā ziņā ir pilnīgi skaidrs, ka visu šo buķeti redzot, darīs visu iespējamo, lai nodokļus nemaksātu. Un šeit nevar būt par vainīgiem atdzīti nodokļu nemaksātāji, šeit vainīgi ir virsprokurors ar visu savu varzu. Uz ba
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas