Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kalvītis ar domubiedriem atgriezies no Andu kalniem

Bijušais Tautas partijas līderis un ekspremjers Aigars Kalvītis kopā ar domubiedriem eksprezidentu Gunti Ulmani, politiķiem Gundaru Bērziņu, Normundu Beļski un vairākiem ārstiem, ar kuriem jau vairākkārt devies līdzīgos pārbaudījumos, svētdien atgriezies no trīs nedēļu ilga ceļojuma pa Andu kalniem Dienvidamerikā. «Ir labi sevi tā pārbaudīt. Mazliet pamocījāmies un tagad atkal esam gatavi jauniem piedzīvojumiem,» Dienai teica A.Kalvītis, kurš esot uzkāpis kalnos 5000 metru augstumā, vairākas dienas ejot arī pa inku takām Peru un naktis pārlaižot teltīs.

Nedēļas nogalē A.Kalvītis dosies uz Tautas partijas kongresu un ir gandarīts, ka līdz ar TP dibinātāja Andra Šķēles atgriešanos partijas vadībā politiskajā vidē atkal būs kāda spilgta personība, kādas pēdējā laikā vairs neesot pārāk daudz palicis. Viņš pats aktīvu politisko darbību neplāno atjaunot.

Ziņu aģentūra BNS iepriekš ziņoja, ka A.Kalvītis un domubiedri ceļojumu sāka Kanaimas nacionālajā parkā Venecuēlā, kur atrodas Anhela ūdenskritums, kas ir pasaulē augstākais ūdenskritums. Ceļotāji devušies arī uz 5822 metrus virs jūras līmeņa augsto vulkānu Misti, kas atrodas Peru dienvidos pie Arekipas pilsētas un ir populārākais vulkāns valsts dienvidu daļā. Ceļojumu vada pieredzējušais alpīnists Atis Plakans.

Alpīnistu aprindās iespaidīgās virsotnes sasniegšana tiek uzskatīta par vienkāršāko aklimatizācijas un sevis pārbaudes veidu. Nepatīkamākais šajā maršrutā ir pilnīgs ūdens trūkums, jo viss jānes pašiem. Mazliet kāpšanu atvieglina Toyota busiņi un džips, kurš nemanot no 2400 metriem uzved 3300 metru augstumā. Tālāk gan ceļš jāmēro pašu spēkiem pa saulē izdegušo un smilšaino kalnu nogāzi. «Šis ceļojums ir paredzēts ne tikai kā kāpšana konkrētā virsotnē, bet arī dažu citu ievērojamāko dabas un vēstures pieminekļu aplūkošana, piemēram, seno inku pilsēta Maču Pikču, pārgājiens pa Svēto ieleju pie šīs pilsētas, kur atrodas citi inku vēstures pieminekļi, pārgājiens pa Kolka kanjonu, kas ir pasaulē dziļākais,» ziņu aģentūru BNS bija informējusi G.Ulmaņa preses sekretāre Eva Eihmane laikā, kad ceļotāji vēl nebija atgriezušies Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas