Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķekavā iespējami citi laiki

Ķekavas novadu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta līderis Neils Kalniņš četros gados vēlētos izveidot par vienu no labākajiem novadiem Latvijā, jo tam esot visi priekšnoteikumi. Pēc atkārtotās balsošanas, kas sestdien notika vienā no lielākajiem Ķekavas novada vēlēšanu iecirkņiem, Jaunā konservatīvā partija palielināja ietekmi domē – tajā tagad to pārstāvēs pieci deputāti. JKP ir gatava virzīt nākamo domes priekšsēdi un izvērtē trīs kandidātus. Jūnijā Diena jau rakstīja, ka nopietnākā pretendente uz amatu ir juriste Viktorija Baire, kurai ir pieredze valsts pārvaldes darbā.

Atkārtotajā balsošanā vislielākais atbalsts bija Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), bet uz tās kopējo rezultātu iespaidu atstāja zemā vēlētāju aktivitāte. LZS zaudēja vienu mandātu, kuru vairs nesaņems 3. jūnijā ievēlētā Dace Cīrule, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Savukārt JKP piektais mandāts būs Pļavniekkalna sākumskolas direktora vietniecei Dzintrai Mednei. Izmaiņas ir arī Vienotības, Izaugsmes un Latvijas attīstībai kopīgā saraksta deputātu sastāvā. Politiskais spēks saglabā divas vietas, bet Riharda Gorkša vietā tagad būs bijušais domnieks Juris Jerums. No 17 tagadējiem deputātiem jaunajā domē būs tikai septiņi – viņu vidū arī tagadējais domes vadītājs Andis Damlics (Reģionu alianse).

CVK informē, ka vēlētāju aktivitāte atkārtotajā balsošanā bijusi par 10,44% zemāka nekā 3. jūnijā, kad šajā iecirknī nobalsoja 62,37% vēlētāju, bet 22. jūlijā – 51,93%. Atkārtota balsošana vienā Ķekavas novada vēlēšanu iecirknī notika, jo 3. jūnijā te vēlēšanu kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā bija vēlētāju parakstu, tas ietekmēja vietu sadalījumu starp sarakstiem un kandidātiem. CVK vērsās Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) saraksta līdere Ieva Arnte, jo Nacionālajai apvienībai, lai iekļūtu domē, pietrūka piecu balsu. Arī pēc atkārtotās balsošanas NA domē gan netika.

Ķekavas novada vēlēšanās bija pieteikti 14 kandidātu saraksti. Visi deviņi politiskie spēki, kas ieguva pārstāvniecību domē pēc vēlēšanām 3. jūnijā, to saglabās arī tagad. Otru lielāko vēlētāju atbalstu saņēma Latvijas Zemnieku savienība, kurai, tāpat kā partijai Gods kalpot mūsu Latvijai, Reģionu aliansei, kā arī Vienotības, Izaugsmes un Latvijas attīstībai sarakstam, būs divas vietas. Savukārt Vienoti Latvijai, no kuras ievēlēts Andis Adats, un Vidzemes partijai, kuru pārstāvēs bijušais mērs Valts Variks, būs katrai viens mandāts. Tāpat pa vienam deputātam būs no Saskaņas un Latvijas Zaļās partijas.

JKP saraksta līderis Kalniņš Dienai svētdien atzina, ka lielais atbalsts vēl neko nenozīmējot un grūtākais – koalīcijas veidošana – esot tikai priekšā. Jāatgādina, ka JKP komandu vēlēšanās izveidoja Pļavniekkalna sākumskolas aizstāvji, kas iebilda pret skolas nojaukšanu un bērnu pārvietošanu uz citām ēkām.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 24.jūlija laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas