Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

"Kļūdas labojums" Baldonē

Sestdien notikušajā Baldones novada domes ārkārtas sēdē no amata tika atcelts līdzšinējais domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (Gods kalpot mūsu Latvijai). Pašlaik jauns priekšsēdētājs nav ievēlēts, bet zināms, ka jauno koalīciju veidos kopš pēdējām vēlēšanām opozīcijā atstātie seši Reģionu alianses deputāti kopā ar Nacionālās apvienības VL-TB/ LNNK (NA) diviem deputātiem, kuri līdz šim bija Požarnova komandā.

Pēc sēdes mediji saņēma paziņojumu presei, kurā Požarnovs apgalvoja, ka patiesie atkāpšanās pieprasījuma iemesli ir viņa aktīvā darbība un nelikumīgo lēmumu izvērtēšana par pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu.

NA domē startēja kopā ar Vienotību, ieguva četras vietas, no kurām divas ir NA pārstāvjiem, kuri tagad arī pieņēma lēmumu par koalīcijas partneru maiņu. Viena no Reģionu alianses deputātēm, kas ilgus gadus vadījusi Baldones domi, bet pēc pēdējām pašvaldību vēlēšanām nonāca opozīcijā, ir Karina Putniņa. Lūgta komentēt situāciju, viņa izteicās, ka "toreiz jūlijā Nacionālā apvienība pieņēma aplamu lēmumu, un šī kļūda bija jālabo".

Viņa uzskata, ka Požarnova vadītā koalīcija nav ņēmusi vērā opozīcijas priekšlikumus un bijusi slikta komunikācija gan ar citiem deputātiem, gan domes darbiniekiem un iedzīvotājiem. Požarnovs neesot piedalījies arī novada svētkos. Iedzīvotāji neesot zinājuši mēra pieņemšanas laikus, un arī darbinieki bieži vien nav zinājuši, kad viņš būs uz vietas, lai pieņemtu lēmumus.

"Ļoti daudz kas uzkrāja negatīvas emocijas," atzina Putniņa, par piemēru minot lēmumu apturēt Baldones kultūras centra būvniecību.

Uz Dienas jautājumu, kurš būs jaunās koalīcijas kandidāts uz priekšsēdētāja amatu, Putniņa atbildēja, ka turpinās sarunas. Burtiski pāris stundu pēc šīs sarunas aģentūra LETA citēja Putniņu, ka Reģionu alianses deputāti atbalsta līdzšinējā vicemēra Andra Mača (NA) kandidatūru.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 7. novembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas