Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Koalīcija vienojas ieviest progresīvāku IIN likmi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Latvija izkropļo progresivitāti
L
"Algām līdz 20 tūkstošiem eiro gadā IIN būs 20%, algām līdz 55 tūkstošiem eiro – 23%, savukārt algām, kas gadā pārsniegs 55 tūkstošus eiro, – 31%." Algām līdz 55 tūkstoši, kas pārsniedz iepriekšējās par 200 un vairāk % nodoklis tikai par 3 % lielāks! Vai valdība vispār sajēdz ko dara, vai tikai imitē darbību??!! Un kas tas vispār par stulbu skaitli - 23 %? Tur jābūt kā minimums 35 % ja ne vairāk! Un algām pāri 55 tūkstoši ir jābūt nevis 31 %, bet 45 %. Tāpat nevar 'piemērot vienu nodokļa likmi tik plašai grupai . Ir jāsadala smalkākās daļās.
Liene
L
Nu tu gudrs... gribi, lai sanāk, ka vienādus ienākumus uz rokas saņem gan minimālās algas saņēmējs, gan milzīgās algas saņēmējs? Tad kāda jēga pelnīt oficāli? Lai uzturētu ko? Ja ne savu ģimeni?
  • 0
  • 0
Kučinskis tikai tēlo...!
K
Kučinskis tikai tēlo...citu neko neprot ! Nesaprot pat to ka uzdiršot barikāžu vīriem viņš uzdirš Latvijas nākotnei ! Jo redzot valsts attieksmi, jauniešiem zūd jebkura gribēšana šādu valsti aizsargāt !
  • 2
  • 0
Vienotība tomēr izčakarēs ZZS
V
Sociālistiskā partija Vienotība tomēr neļaus ZZS novest nodokļu reformu līdz saprātīgam rezultātam. Pretējā gadījumā pašas Vienotības dienas būtu stipri vien skaitītas.
šīs valsts pārvalde ir cūciska
š
Ka tik pačakarēt tos, kas algas maksā legāli!
ARGO
A
Annuška (Dana) izlēja eļļu, valdība paslīdēja un saskaņas tramvajs tai nogrieza galvu...
gramatvede
g
Pa,pa ... Tad jau nākošgad VISIEM kuriem pēc neapliekamajiem būs kas atlicis piemēros 31 % un tikai 2019. gadā kaut ko atgriezīs.... jo tās ir GADA likmes. NU super .... kreditēsim valsti :)
Merde
M
...ja, un būs vairāk nozagšanai.
  • 2
  • 1
Etc
E
Pirmais - Ko dod, ka diferencē ienākumu nodokļa likmi? Valstī, kurā ir tik liela ēnu ekonomika, jo 1)ne-shēmotājs nevar samaksāt šos nodokļus un ir spiests strādāt pelēkajā zonā, un 2)shēmotājiem nav jūtamu, reālu sodu un tādēļ var atļauties shēmot, jo ir nesodāmības sajūta. Otrais - Lielākā daļa uzņēmēju un darbinieku vienojas par algas līmeni 'uz rokas', līdz ar to jebkurš nodokļu samazinājums ir nevis darbinieka, bet darba devēja priekšrocība. Taču, ņemot vērā pelēko sektoru, darbiniekam no šādas nodokļu likmes izmaiņas absolūti nav nekāda labuma. Vidējam statistiskajam darba cilvēkam lielāka jēga būtu bijusi no neapliekamā minimuma celšanas. Reālas izmaiņas būtu, ja tiktu pārtraukta ši muļļāšanās ar darba devēja daļu, darba ņēmēja daļu sociālajā nodoklī.. ja tiktu atcelta norma, ka nodokļus par darbinieku maksā darba devējs, tā vietā būtu noteikts, ka darba devējam ir jāsamaksā konkrēta summa darbiniekam par darbu, kas visa tiek pārskaitīta uz algas kontu, tajā pat laikā EDS auto
Etc
E
EDS automātiski aprēķinātu nodokļos ieturamo naudas summu, ņemot vērā visus neapliekamos minimumus, apgādājamo skaitu u.c. informāciju, un dotu rīkojumu bankai ieturēt tik un tik lielu summu.
  • 1
  • 1
ARGO
A
Koalcīja nomuļļāja kartējo gadu, tā ir nespēdama neko reformēt. Atcēla pašu ieviesto solidaritātes nodokli, palielināja sociālo. Uzņēmumi varēs peļņu investēt, ka rezultātā kritīsies UIN. Es domāju, ka mūs gaida paliels budžeta deficīts un bezdarbs.
kas ''jāreformē''?
k
un ko vispār var reformēt? Vērtību nav iespējams izshēmot, to var tikai radīt.
  • 5
  • 1
un, Kučinski
u
es arī negatavojos ''solidarizēties'' ar sociālā taisnīguma karotāju, kurš nestrādā, bet sapņo, kā ar man atņemtu naudu pie labklājības tikt. Kas nestrādā, tam nebūs ēst.
Jasmina
J
Ironiski. Man neliekas ka tas ir atbalsts dadzbērnu ģimenēm, jo man ir daudz bērni un liela alga.
Sociālistiskā partija Vienotība
S
Ņemot vērā, ka šīs murgainās un attīstības valstu ekonomikām kontraversālās progresivitātes idejas līdz šim bīdīja Vienotība, tai skaidrības labad vajadzētu atbilstoši koriģēt savu nosaukumu uz "Sociālistiskā partija Vienotība"
rustroļļu idiotšovs
r
Ņemot vērā, ka rusnacistu idiotšovmeņi ir īpaši uzēdušies uz Vienotību, debilo ruskvekšķu kriminālnoziedznieku valsts nodevēju debilisma lēkmes ir neizbēgamas.
  • 5
  • 6
sociālistu vienošanās
s
Ja koalīcija pieņem šādus lēmumus, tas nozīmē, ka koalīcijas partijas faktiski ir sociālistiskas.
Ļeņina idejas
Ļ
Dolārzaļo dīvānzemnieku partija turpina graut budžetu. Lielo algu saņēmēji atradīs veidu, kā apiet ļeņinisko reketa nodokli, vai arī noformēs nepilnu darba laiku, lai nebūtu jāmaksā ļeņiniskais reketa nodoklis, un populists Kučinskis būs pats sev radījis vēl vienu problēmu.
Legālajiem maksātājiem sliktāk
L
Aplokšņu algu maksātājiem - labāk
aicinājums nemaksāt nodokļus?
a
Kas velk, tam uzkrauj vēl. Kas nevelk, tam legāli atlaiž.
  • 10
  • 4
vienotā likme
v
ir vieglāk administrējama un veicina pilsoņa, nevis agresīva lumpeņa domāšanu. Visi piedalās budžeta veidošanā, maksājot vienādu likmi, un sistēma ir vienkārša. Lumpeņu un profesionālu sociālās taisnības karotāju parādīšanās veicina jaunus konfliktus, jo nodokļu maksātājs jautās - kāpēc man jāmaksā par lumpeņiem un slaistiem?
  • 9
  • 2
Kučinska bandai
K
arī ir tāds mērķis - piespiest legālos maksātājus pāriet uz aploksnēm.
  • 11
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas