Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krēsliņš parakstījis Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu

Zolitūdē sabrukušā lielveikala Maxima traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas jaunievēlētais sekretārs Kārlis Krēsliņš (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) parakstījis komisijā apstiprināto galaziņojumu, aģentūrai LETA apstiprināja politiķis.

Līdz ar to ir noņemti juridiskie šķēršļi, lai dokumentu varētu virzīt izskatīšanai Saeimā.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) aģentūrai LETA sacīja, ka galaziņojumu iesniegt Saeimas Prezidijam paredzēts 30.oktobrī.

Ja Saeimas Prezidijs, kā ierasts, tiks sasaukts pirmdienā, tad par Zolitūdes galaziņojuma iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā varētu lemt 2.novembrī.

Kā ziņots, lai nodrošinātu galaziņojuma tālāku virzību, par parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāru šodien tika ievēlēts Krēsliņš. Pirms tam komisija no sekretāra amata atcēla Intu Dālderi (Vienotība).

LETA jau ziņoja, ka Dālderis bija atteicies parakstīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu, tāpēc radās juridiskas problēmas ar tā tālāko virzību.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija 27.oktobrī apstiprināja galaziņojumu, minot tajā arī politiski un morāli atbildīgās personas.

Kā politiski un morāli atbildīgas personas galaziņojumā minēti toreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars (Vienotība) un Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss (Vienotība) un Juris Pūce (LA), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Zolitūdes traģēdija notika 2013.gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas