Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kristovskis brīdina, ka nerēķināšanās ar PS viedokli ietekmēs partijas Vienotība veidošanu

Nerēķināšanās ar Pilsoniskās savienības (PS) biedru viedokli ietekmēs partijas Vienotība veidošanu, liecina PS priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska teiktais aģentūrai BNS.

Jau ziņojām, ka PS valde ceturtdien pieņēma lēmumu, ka iestājas par nākamās valdības veidošanu kopā ar Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Nacionālo apvienību. Vienotības valdes sēde notiks nākamajā nedēļā.

"Tiem, kas veidos "Vienotības" kopējo viedokli, jārēķinās, ka tāds noskaņojums ir un ka no tā ir konsekvences ne tikai valdības veidošanā, bet tālākā "Vienotības" veidošanas procesā. Ja kāds domā, ka ar to viedokli var nerēķināties, tā ir šo cilvēku politiskā atbildība," pastāstīja Kristovskis.

Biedru sarakstē esot ļoti konkrēta un asa nostāja par to, kuru izvēlēties kā trešo partneri nākamajā valdībā – Nacionālo apvienību Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK vai Saskaņas centru (SC).

"Biedri aicina veidot valdību ar Nacionālo apvienību, izejot no tā, kā viņi jūt un sajūt politiskos procesus un kas viņiem liekas svarīgi," noskaņojumu raksturoja PS līderis.

Tomēr Kristovskis atturējās nosaukt rīcības variantus, ja "Vienotības" valdes vairākums lems pretēji PS. Viņa viedoklis šajā situācijā neesot izšķirošs, jo viņš nav ievēlēts Saeimā.

"Esmu "Vienotības" vadībā un savu viedokli pateikšu tad, kad redzēšu, kā formējas politiskais process. Aiz manis stāv partija, kuru esmu veidojis un kuru esmu vedis uz demokrātisku politisku spēku, bet, ja "Vienotība" nebūs demokrātiska, tās kursa noteicējiem jārēķinās, kas tas daļai biedru varētu nepatikt, bet process nav pabeigts," viņš norādīja.

Vienlaicīgi Kristovskis sacīja, ka tā ir PS pozīcija, kas nav beigu viedoklis, un, ja procesā būs jāmeklē kompromisi, "Vienotības" valdes argumenti biedriem tiks izskaidroti.

"Nespekulēšu, ko darīs Ilma Čepāne, Ina Druviete un Janīna Kursīte-Pakule, tā ir viņu atbildība, bet mēs zinām, ka viņas ir ievēlētas un sabiedrībā pazīstamas personības, kuru politiskā orientācija ir vispārzināma, tāpēc par viņu noskaņojumu "Vienotības" vadībai būtu jārūpējas un jāņem vērā. Vai kaut kādos apstākļos viņas mainīs savu pozīciju, es nezinu," minēja PS līderis.

PS pārstāvjiem "Vienotības" valdē dots mandāts atbalstīt valdības veidošanu ar Nacionālo apvienību.

Jau vēstīts, ka apvienībā "Vienotība" trīs ietilpstošās partijas atbalstījušas vienotas partijas "Vienotība" izveidošanu, bet saplūšanas process vēl nav beidzies.

Nākamās valdības sarunās pēc 11.Saeimas vēlēšanām kodolu veido ZRP un "Vienotība", bet nav zināms, kas varētu būt trešais partneris – SC vai Nacionālā apvienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas