Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kristovskis Vienotībai un Zatlera partijai kopā prognozē 40 vietu jaunajā Saeimā

Apvienības Vienotība līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis prognozē, ka Vienotība un jaundibināmā Zatlera Reformu partija būs sabiedrotie pēc paredzamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām rudenī un kopumā tām abām izdosies iegūt 40 vietu parlamentā.

"Situācijā, kad Zatlers nav iestājies Vienotībā, viņš kļūst par mūsu konkurentu, taču ir diezgan skaidrs, ka pēc vēlēšanām sekmīga rezultāta gadījumā mēs varētu kopīgi veidot valdību," Zatlera lēmumu nepievienoties Vienotībai, bet dibināt savu partiju, komentēja Kristovskis.

Viņš norādīja, ka Zatleram partijas dibināšanai ir ļoti īss laiks un pašlaik vēl nevar redzēt jaunā spēka potenciālu – ne progammatisko pamatu, ne deputātu kandidātu spējas.

Zatlers pirmdien savā Twitter kontā raksta, ka viņa vadītā partija no Vienotības atšķirsies ar to, ka tā būs vienota pēc būtības, nesadarbosies ar oligarhiem un nodrošinās reālu rīcībspēju. Kristovskis šādu paziņojumu uztver arī kā orientēšanos sadarboties ar Vienotību.

"Domāju, ka tādā vai citādā kombinācijā mēs varam pārsniegt 40 procentus. Tas liecina par to, ka būs vajadzīgs vēl sabiedrotais, vēl vajadzēs kādu politisko spēku ņemt valdībā," pieļāva Kristovskis.

"Politikā jau nav tikai tā, ka varam redzēt baltu un melnu, bet ir jāuzņemas atbildība ar spēles noteikumiem, ka partneri ir tādi, kā ir, un katram ir savs vēlētāju loks," Kristovskis komentēja Zatlera paziņojumu, ka nesadarbosies ar oligarhu partijām.

Kristovskis bija pirmais Vienotības pārstāvis, kas Zatleru publiski aicināja pievienoties viņiem un startēt gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās. Atsevišķi Vienotības pārstāvji Zatlera lēmumu dibināt savu partiju nosaukuši par vēsturisku kļūdu. Arī Kristovskis uzskata, ka šis lēmums nav pareizs.

"Padomnieku Zatleram ir daudz un redzējumi dažādi, taču labākā iespēja gan valstiski, gan no spēka koncentrēšanas viedokļa būtu izmantot Vienotības piedāvājumu," joprojām ir pārliecināts Vienotības biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas