Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kučinskis norobežojas no Grigules balsojuma pret Krievijas propagandas nosodīšanu

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norobežojas no Latviju pārstāvošās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) rīcības, balsojot pret Eiropas Parlamenta pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, vēsta premjera pārstāvis Andrejs Vaivars.

Kučinskis uzsver, ka par nožēlu deputātes Grigules balsojums neatspoguļo Latvijas pozīciju stratēģiskās komunikācijas jautājumā, kas pēdējos gados ir kļuvis par vienu no aktuālākajiem jautājumiem gan ārpolitikā, gan arī iekšpolitikā.

"Vienmēr esam uzvēruši, ka mums pašiem, tāpat arī ES un NATO ir jāstiprina kapacitātes stratēģiskās komunikācijas jomā. Un konkrēti par ES darbībām – vēl vairāk -  uzskatu, ka EU EAST StratCom Task Force operatīvā grupa ir jāpaplašina. Cīņa pret propagandu un demagoģiju būs efektīva vienīgi tad, ja darbosimies kopā ar saviem partneriem ES un NATO," norādījis premjerministrs.

Tiek uzsvērts, ka cīņas pret propagandu un stratēģiskās komunikācijas nozīmē ir atspoguļota gan Valsts Aizsardzības  koncepcijā, gan arī Kučinska valdības deklarācijā.

"Deputātes Grigules rīcība – apzināta vai nekompetenta - ir pretrunā ar mūsu valsts  interesēm, un no tās es kategoriski norobežojos,” uzsver Ministru prezidents.

Tāpat viņš aicina Zaļo un zemnieku savienības sastāvā esošās Latvijas Zemnieku savienības biedrus izvērtēt deputātes Grigules rīcību.

Latvijas Zemnieku savienības valde izvērtēs Grigules balsojumu, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš cer, ka izdosies valdes sēdi sarīkot nākamnedēļ. Partijas līderis uzsvēra, ka sanāksmē būtu jāpiedalās arī pašai EP deputātei, lai uzklausītu pašas partijas biedres skaidrojumu un viedokli par šo rīcību. Pašlaik EP deputāte neesot sazvanāma, lai varētu saskaņot valdes sēdes laiku.

Brigmanis norāda, ka, vadoties no mediju telpā atreferētās situācijas, viņš viennozīmīgi neatbalsta šādu balsojumu. Politiķis neizslēdz iespēju, ka Grigulei ir jauni argumenti, ko sniegt partijai, taču pašlaik masu medijos pieejamā informācija Brigmani nepārliecina, tāpēc LZS vadītājs neatbalsta politiķes rīcību. Viņš atturējās komentēt, kāds varētu būt partijas lēmums par politiķes rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas