Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latviete un itālis tiesājas par bērnu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aija Volka
A
Stāsts ir par Hāgas konvenciju un nabaga bērnu. Līdzīgā situācijā var nokļūt un nokļūst jebkuras tautības pārstāvji. Pērn Latvijā 17 tēvi, Latvijas pilsoņi, ierosināja lietu pret mātēm, kas pārcēlās uz dzīvi ārzemēs ar bērnu. Kas attiecas uz Jeļizaveti, viņai ir divas augstākās izglītības, sieviete lieliski pārvalda latviešu valodu. Viņu vajadzētu apbrīnot par uzdrošināšanos publiski atklāt savu neapskaužamo situāciju, kas ir vērtīga informācija jebkurai mātei un tēvam. Tiem, kas piemirsuši vai nav lasījuši iepriekšējās publikācijas, iesaku tās atrast arhīvos, lai labāk izprastu kontekstu.
Zilite
Z
Par uzskatu lidzibu , lepnumu un izturibu , zemnieku tautu / cilsu / cina. Sen senos laikos , uz rietumiem no Griekijas , atradas paris , biezos mezos ieaugusas pussalas , kuras apdzivoja nabadzigas , bet izturigas un kaujinieciskas zemnieku tautas /ciltis/. Viena no pussalam - Italija , un viena no zemnieku tautam - romiesi. Roma - pilseta aiz stipriem muriem. Romiesi - lepna tauta , lieli stastnieki par savu vesturi un ar ticibu savai lielai nakotnei. Tikai vini nezin - ka augspuse - tuvak Ziemelpolam , pie Baltijas juras , ari biezos mezos , dzivo kadas zemnieku ciltis. Ari gana lepnas. Gan uz sevi , gan uz savu vesturi. Soreiz , vismaz , ir satikusies , kaujas lauka lidzvertigi pretinieki - zemnieks pret zemnieku. Gaidisim cinas iznakumu.
Haris
H
Vai turpmāk katru Latvijā nejauši ieklīdušu krievu, čigānu, žīdu, nēģeri, ķīnieti, utt. "Diena" dēvēs par "latvieti"?!:)) Diezgan pliekana tā poltikorektuma nopelēkotā "Dienas" pasaule.
pigman
p
lētas tas sievietes kas guļ dēļ tautības
Pilsonis
P
Stulbi komentetaji vispar neko nezin nedz par so konkreto gadijumu, nedz par mati. Tur pat tuvu ta situacija nav tada, ka jus seit izpsriezat.... Tevs starp citu kops berna piedzimsanas nerupejas par bernu, vel viltigi pierunajies dzemdet bernu Roma, jo zinaja kadas juridiskas konsekvence bus no ta. Un tas konsekvences izradijas visai negativas, ka par berniem, kuri piedzimusi Itlalija. Situacija patiesam ir loti smaga un neapskauzama.
Latviete
L
Iepriekšējie vīriešu tautiešu komentāri vien izraisa skumjas par stipro dzimumu Latvijā... Kas par situācijas un cilvēcisko pārdzīvojumu izpratnes kalngaliem! Spēku un izturību mammai cīņā par savu bērnu!!!
Evī
E
Ja bērnam ir Itālijas pilsonība, Latvijas tiesa var iet ieskrieties. Precieties, Latvijas daiļavas, ar ārzemniekiem, bet bērniem dodiet savu pilsonību. Nelaiķes Baibas Saulītes bērni arī palika pilsonības zemē Īrijā, nevis tika atdoti vecmāmiņai.
divkosei
d
Pareizi - Latvijas valstij jāaizstāv tikai tie pilsoņi, kuri var pierādīt savu šķīsto, neaptraipīto latvietību līdz septītajam augumam bez mazākā riebīgā cittautu piejaukuma pleķa dzimtas kokā. Visus pārējos - ārā, prom, samazgās; savukārt sievietes, arī tās, kuras pierādījušas savu šķīsttīro latvietību līdz deviņpadsmitajam augumam, vienalga - ārā, prom, samazgās, un vēl par maukām nolamāt.
divkose
d
No kura laika Jeļizaveta ir latviete,kaut kāds murgs.Tā tai vārnai vajadzēja,kam gulēja apakšā!
mellais P'eteris
m
kautkaa morus te neredz , diez kaapeec??? nav piekrišanas jebšu piķa nav???
Dace
D
Pilnīgi riebjas lasīt šos Latvijas šovinistisko vīriešu komentārus. Latvija ir demokrātiska valsts un tās pilsoņiem- gan vīriešiem, gan sievietēm- ir tiesības brīvi iemīlēties jebkurā personā, neatkarīgi no tās pilsoniskās piederības, tautības, religijas utt. Un ne jau visi LV pilsoņi, kas ir attiecībās ar citu valstu piederīgajiem, ir "daiļavas, kas īsos bruncīšos Vecrīgā spieto ap ārzemniekiem". Piemēram, Elīna Garanča ir precējusies ar ārzemnieku, un vēl daudz, daudz citu pazīstamu cilvēku. Lai viņai veicas un lai Latvijas valsts protas aizstāvēt savu pilsoņu tiesības!
jap
j
piekrītu mencai! & hhmm, vai tie personvārdi te tiešām pēc LV vārdu atveides normām rakstīti? Jocīgi skan...
menca
m
kad vienreiz seit sievietes atvadisies no savam postpadomju iluzijam, ka arzemes ir paradize,kur klingeri no debesim krit un ka arzemnieki ir mulki. pirmkart rietumnieki lieliski prot aizstavet savas tiesibas, un vini noverte bernu ka vertibu, par kuru gatavi cinities. tapec domajat ar galvu meitenes zeltenes!!
Dārznieks
D
Nez kāpēc atgādina Rietumu un Austrumu banku cīņu par Latviju.
x
x
piekriitu gabbiano! komenteetaaji saskatiijushies seriaalus...dziivee viss nav melns un balts.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas