Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Latvija ar aizdevējiem arī runās par iespējām turpmāk nesaņemt aizdevuma līdzekļus

Latvija varētu arī neizņemt atlikušos starptautiskā aizdevuma līdzekļus, otrdien žurnālistiem pieļāva premjers Valdis Dombrovskis (V).

Šāda iespēja esot ļoti nopietni izvērtējama un būs viens no sarunu tematiem ar aizdevēju misiju. Tāpat Latvija arī plānojusi sākt sarunas par līdzekļu pārdalīšanu no īpaši finanšu sistēmas stabilitātei glabātā finansējuma, apliecināja valdības vadītājs.

V.Dombrovskim pirmās sarunas ar aizdevējiem plānotas trešdien, 6.aprīlī.

Patlaban jau panāktas vienošanās par 100 miljonu eiro (70 miljonu latu) saņemšanu no Pasaules Bankas, bet par nepieciešamību izņemt atlikušos maksājumus - ap 200 miljoniem eiro (140 miljoniem latu) no Eiropas Komisijas un 600 miljoniem eiro (420 miljoniem latu) no Starptautiskā Valūtas fonda - varētu tikt runāts, atzina Dombrovskis.

Latvija jau iepriekš nolēmusi tikai galējas nepieciešamības gadījumā izmantot 1,9 miljardu eiro (1,33 miljardu latu) pienākošos aizdevuma daļu no Ziemeļvalstīm.

Kā ziņots, pēc pirmajām sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir mainījis savu pozīciju un Latvija, visticamāk, tomēr neaktualizēs sarunas par aizdevuma termiņu pagarināšanu.

Ministrs otrdien žurnālistiem atzina, ka šāds pagarinājums tomēr nav valsts interesēs un turpmākajās sarunās nebūs dienas kārtībā. Noprotams, ka līdzekļu atdošanas termiņa pagarinājums Latvijai nebūs izdevīgs, jo aizdevēji prasīs citus nosacījumus un pieaugs procentu likmes.

Tāpēc Latvija pati sāks aizņemties ārējos tirgos, lai kārtotu savas saistības, norādīja ministrs, pēc kura domām, ekonomikas uzlabošanās nodrošinās labas aizņemšanās iespējas.

Pirmajās sarunās ar aizdevējiem pārrunāts, kā Latvija līdz šim pildījusi aizdevuma programmu. Latvija uzsvērusi, ka līdz šim programma ir veiksmīgi pildīta, uzrādot pat labākus budžeta deficīta rādītājus.

Plānots, ka sarunas ar aizdevējiem tiks noslēgtas līdz nākamās nedēļas beigām un pēc tām varētu būt zināms provizoriskais nākamā gada budžeta konsolidācijas apjoms.

Kā ziņots, otrdien Rīgā darbu sāka Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda pārskata misija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas