Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvija iesaistās vides dienās jeb skaitlis 350

Šo sestdien, 24.oktobrī visā pasaulē un tostarp arī Latvijā notiks viena no lielākajam vides aktīvisma dienām pasaules vēsturē. Tās ietvaros tūkstošiem cilvēku un simtiem organizāciju no 170 pasaules valstīm piedalīsies vairāk kā 4227 dažādos pasākumos, kuru vienojošais simbols būs skaitlis 350.

Kas ir 350?

350 ir oglekļa dioksīda (CO2) miljono daļiņu skaits atmosfērā, augšējā robeža, ko vadošie zinātnieki šobrīd ir atzinuši kā drošu, lai saglabātu mūsu planētas klimatu. Šīs skaitlis ir kļuvis par vienotu simbolu cīņai pret klimata izmaiņām.

Kas notiks pasaulē un Latvijā? 

350 nirēji vienosies zemūdens protestam Lielo Barjērifa salu tuvumā, alpīnisti ar 350 karogiem kāps Everestā, 350 cilvēku skūpstīsies vienlaikus Tartu centrālajā laukumā. Tepat pie mums Latvijā 350 vides aktīvisma dienas ietvaros notiks riteņbrauciens Rīgā un Līvānos,

atkritumu vākšana Liepājas pludmalē, Talka Vecatē, Mīlestības kalniņa sakopšana Baldonē, kas noslēsies ar 350 dārzeņu zupas vārīšanu, radošā dabai draudzīgo pēdu nospiedumu darbnīca Saldū, Bio Ekloģisko saimnieku sanāksmē Grobiņā tiks izdalīti 350 kastaņi  simboliski atbalstot šo dienu, u.c. interesantas iniciatīvas cituviet Latvijā.

Kāds no tā labums?

Starptautiskā  vides aktīvisma diena sāksies 24.oktobrī saulei uzlecot Jaunzēlandē un  turpināsies visu dienu līdz pat saulrietam Mauna Loa, Havaju salās. Šī diena un tās vizuālas liecības fotogrāfijās, video u.c. veidos kalpos kā līdzeklis, lai komunicētu globālu cilvēces prasību tiem lēmumu pieņēmējiem, kas š.g. decembrī piedalīsies ANO Klimata pārmaiņu sarunās Kopenhāgenā.


350 Vides aktīvisma dienu Latvijā organizē neatkarīgi brīvprātīgie un organizācijas visdažādākajos Latvijas nostūros, pasākumu atbalsta Sorosa fonds – Latvija un Biedrība "NEXT". Ikviens interesents tiek aicināts iesaistīties 350 vides aktīvisma dienā Latvijā, piedaloties jau plānotajās aktivitātēs vai veidojot jaunas un reģistrējot tās 350.org

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas