Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Levits: Topošajam Pašvaldību likumprojektam ir būtiska nozīme Latvijas valsts demokrātiskai un mūsdienīgai attīstībai

Topošajam Pašvaldību likumprojektam ir būtiska nozīme Latvijas valsts demokrātiskai un mūsdienīgai attīstībai, pārliecināts Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Ingu Goldbergu (S), lai pārrunātu komisijas darbu Pašvaldību likumprojekta tapšanā un jautājumā par valsts ministru iniciatīvu.

Levits uzsvēra, ka Pašvaldību likumprojekts ietver vajadzīgos efektivitātes un demokrātiskās pārstāvniecības aspektus un ar jauno Pašvaldību likumu būtu jānodrošina vietējo kopienu tieša pārstāvniecība pagastos un mazpilsētās caur pašu iedzīvotāju vēlētām padomēm.

"Šis jautājums līdz ar to nav ideoloģisks, bet gan svarīgs visiem demokrātiski orientētiem iedzīvotājiem. Svarīgi arī, lai šīm iedzīvotāju padomēm būtu deleģēta kompetence lemt atsevišķus vietējas nozīmes jautājumus," atzīmēja Levits.

Savukārt, pārrunājot Valsts prezidenta iniciēto valsts ministru iniciatīvu, Levits uzsvēra, ka Latvijā trūkst efektīvas politikas vairākās jomās, kas patlaban ir sadalītas vairāku ministriju pakļautībā. Viņš norādīja, ka tiek kavēta valsts attīstība. Prezidenta ieskatā, ja valsts nespēj nodrošināt pārnozaru politiku stratēģisko virzību, no tā zaudētāji ir pilsoņi.

LETA jau rakstīja, ka Pašvaldību likumprojekta mērķis ir nodrošināt demokrātisku, tiesisku, efektīvu, ilgtspējīgu, atklātu un sabiedrībai pieejamu pārvaldi katrā pašvaldībā.

Topošais likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu laikmetīgu pārvaldību pēc pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas, veicinot demokratizāciju, skaidrāk nodalot lēmējvaru no izpildvaras, nosakot skaidru kompetenču un funkciju sadali, teikts tā anotācijā.

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas