Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Liegta pieeja pie tautas skaitīšanas aizpildītajām anketām

Vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju personīgie dati, kas jau ir iegūti tautas skaitīšanas procesā, ir drošībā, jo pieeja pie pilnībā aizpildītajām anketām ir slēgta, portālu Diena.lv informēja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pārstāvis Aldis Brokāns.

CSP patlaban strādā pie papildu drošības pasākumiem, par kuriem konsultēsies arī ar Datu valsts inspekcijas ekspertiem un kopīgi lems, vai iespējams ar IT risinājumiem atrisināt salīdzinoši vieglo piekļuvi personu pases datiem, uzsvēra A.Brokāns.

„Vēlamies uzsvērt, ka pati tautas skaitīšanas IT sistēma ir pilnībā droša un tā izstrādāta, konsultējoties ar attiecīgajiem datu drošības un datu aizsardzības ekspertiem. Problēma ir valstiska – nepiederošām personām ir salīdzinoši brīvas piekļuves iespējas personas datiem, piemēram, no slēgtajiem līgumiem”, informēja CSP priekšnieka vietnieks Norberts Tālers.

Līdz papildu risinājumu izstrādei, atbilstoši Datu valsts inspekcijas norādījumiem, nebūs iespējams aizpildīt elektroniski anketas, izmantojot personas kodu un pasu datus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas