Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Liepājas vadība turpmāk, iespējams, bez Seska

Pirmdien sekmīgi noslēgušās pirmās sarunas starp iespējamajiem jaunās Liepājas domes koalīcijas partneriem - Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Saskaņu. Līdz ar to nav izslēgts, ka ārpus jaunās Liepājas domes koalīcijas varētu palikt ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija.

Kā aģentūru LETA informēja Saskaņas līderis Liepājā Valērijs Agešins, Saskaņas deputātiem šodien notikusi tikšanās ar LRA, tostarp ar šī saraksta līderi Liepājā Jāni Vilnīti.

"Sarunas bija par sociālo bloku. Mūsu uzstādījumi ir bezmaksas sabiedriskais transports pensionāriem, brīvpusdienas skolēniem līdz 9.klasei un pabalsts līdz 300 eiro jaundzimušajiem. No LRA puses konceptuālu iebildumu nebija," apgalvoja Agešins.

Vienlaikus Agešins uzsvēra, ka "pašlaik sarunas notiek nevis par amatiem, bet par priekšvēlēšanu programmu." Turpmāk plānotas Saskaņas sarunas ar LRA arī par citiem jautājumiem. "Neizslēdzu, ka būs sarunas arī ar Liepājas partiju," piebilda Agešins.

Politiķis izvairīgi komentēja publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka Sesks, iespējams, varētu zaudēt mēra amatu.

"To, kas būs Liepājas mērs, zināsim tad, kad jaunā dome sanāks uz pirmo sēdi un balsos. Pašlaik iespēja kļūt par Liepājas mēru un Liepājas vicemēru ir deputātiem no visiem trīs domē ievēlētajiem sarakstiem."

LRA saraksta līderis Vilnītis, lūgts komentēt publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka Sesks vairs nebūs Liepājas mērs, aģentūrai LETA sacīja: "Es to droši nevaru apgalvot. Nenoliedzu, ka pašlaik esam tuvāk sadarbībai ar Saskaņu, taču sarunas vēl ir tikai sākušās. Mums ir jātiekas, jārunā par mūsu vērtībām, pilsētas attīstības redzējumu un daudziem citiem jautājumiem."

Vilnītis apstiprināja, ka LRA nav konceptuālu iebildumu pret Saskaņas piedāvāto sociālo programmu, bet vienlaikus LRA uzsvērusi, ka svarīgi saprast, kur ņemt finanšu resursus, lai šos plānus realizētu.

Vilnītis arī piebilda, ka ar četriem Saskaņas deputātiem esot "viegli komunicēt", un viņi esot sabiedrībā zināmi, cienījami cilvēki.

Ar Liepājas partiju LRA pagaidām bijušas tikai neoficiālas sarunas, un pašlaik "nav indikāciju", vai un kad varētu notikt oficiālas sarunas.

Jau ziņots, sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās Liepājā visvairāk balsu ir ieguvusi esošā mēra Seska vadītā Liepājas partija, kā arī LRA. Liepājas partiju atbalstīja 31,26% vēlētāju, LRA - 29,15%. Tāpat domē iekļuvusi arī Saskaņa, par kuru nobalsoja 19,58% vēlētāju. Citas partijas 5% vēlēšanu barjeru nav pārvarējušas.

Top komentāri

Kika
K
Visiem Latvijas iedzivotajiem un it ipasi liepajniekiem ir jazina un janem vera, ka sis Sesksi loti, loti sadarbojas ar vislatvisjas izlaupitajiem, noladetiem zagliem, izdzimteniem, banditiem Andri Skeli un Ainaru Lesinski- sleseri, tas nozime, ka Seskis ir tads pats zaglis, bandits kadi ir sie divi izdzimteni, zagli Skele un Lesinskis.
Gazam Sesku!!!
G
Laiks jauniem cilvekiem nakt pie varas Liepaja. Un ja reiz Sesks vareja but koalicija ar Saskanu, kapec tad Vilnitis nevaretu?
Saraksts 49
S
Kā tad tā, tāds godīgs zaglis taču.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas