Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Lindermans organizē partiju, kas būšot radikālāka par SC

Krievvalodīgo tiesību aizstāvības aktīvists Vladimirs Lindermans veido jaunu partiju, kas atņems balsis Saskaņas centram, TV3 raidījumam _Nekā personīga _sacīja V.Lindermans.

"Būs jauna partija, par ko balsos krievu cilvēki un šī partija atņems balsis Saskaņas centram," teica V.Lindermans.

Viņaprāt, SC līderi Nils Ušakovs un Jānis Urbanovičs ir pārlieku piekāpīgi tā saukto latvisko partiju priekšā un daudzi SC atbalstītāji ar to nav apmierināti. "Es saprotu, ka viņi vienreiz atzina okupāciju. Labi. Bija liels mērķis – iekļūt valdībā. Bet tagad viņi to dara jau faktiski katru dienu. Tā ir tāda pazemošanās. Ir jādomā arī par godu," sacīja V.Lindermans. Tāpēc tapšot partija, kas būs radikālāka par SC un daudz aktīvāka par Tatjanas Ždanokas vadīto apvienību Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL), kur esot "veci un visiem apnikuši līderi".

Jauno partiju esot plānots izveidot nākamā gada pirmajos mēnešos, jo pašlaik V.Lindermans un viņa domubiedri esot aizņemti ar gatavošanos gaidāmajam referendumam par otras valsts valodas piešķiršanu krievu valodai Latvijā.

SC priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs sacīja, ka V.Lindermana aktivitātes uztverot mierīgi. SC tāpēc negrasoties radikalizēties. Gluži otrādi – N.Ušakovs prognozēja, ka viņa partija turpmāk arvien mazāk aktualizēs nacionāli jūtīgos jautājumus un arvien vairāk virzīsies uz mērķi kļūt par klasiska tipa sociāldemokrātiem un tā piesaistīt arvien vairāk latviešu vēlētāju. "Mēs iesim vēl tālāk. Mēs nākamajās pašvaldību un Saeimas vēlēšanās cīnīsimies ar Zatlera Reformu partiju un ar Vienotību par mūsu vēlētājiem. Mēs tikai vēl stiprāki kļūsim," paziņoja N.Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas